De zorgen van een aflossingsvrije hypotheek

Aan het begin van deze eeuw hebben veel mensen een aflossingsvrije hypotheek genomen. Aflossingsvrij, iets wat zorgeloos klinkt maar in werkelijk helemaal niet zo zorgeloos is. Als de hypotheek afloopt moeten huiseigenaren deze namelijk alsnog terugbetalen.

 

Geen aflossing bij een aflossingsvrije hypotheek?

Een aflossingsvrije hypotheek is dus in werkelijk niet aflossingsvrij. Er hangt een einddatum aan vast, vaak 30 jaar. Na die 30 jaar moet de hypotheek toch op een of andere manier afgelost worden. En daar zit vaak het probleem bij veel huiseigenaren.

 

 

Problemen bij een aflossingsvrije hypotheek

 Er zijn grofweg drie manieren om de hypotheek af te lossen:

  1. De hypotheek aflossen met eigen vermogen.
  2. Een nieuwe hypotheek nemen op de woning.
  3. De woning verkopen en met de opbrengst de hypotheek aflossen.

Maar er is in 30 jaar tijd vaak niets afgelost, waardoor de hypotheek hetzelfde is gebleven. Veel huiseigenaren hebben niet zodanig veel eigen vermogen dat ze de hypotheek kunnen aflossen. 

Nieuwe hypotheek is inkomensafhankelijk

En een nieuwe hypotheek afsluiten, kan dat wel? Veel mensen maken zich niet zo druk om de aflossingsvrije hypotheek, omdat ze een overwaarde hebben op hun woning. Maar het is niet voldoende om te vertrouwen op de overwaarde, omdat deze in stenen zit.

Voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek wordt gekeken naar het huidige inkomen, een inkomen dat vaak bestaat uit AOW en een klein pensioen en lager is dan het inkomen bij aanschaf van de hypotheek. Dezelfde hypotheek kan dus niet gedragen op het inkomen nu.

Voor wie na 30 jaar nog niets heeft afgelost en een inkomen heeft dat niet hoog genoeg is voor een nieuwe hypotheek op het huis, zal voor de derde oplossing moeten gaan: de woning verkopen.

Snel woning verkopen

Na verkoop van de woning kan een kleinere hypotheek genomen worden op een ander huis (een hypotheek dat wel te dragen is op het huidige inkomen) of kan de huiseigenaar gaan huren. De woning moet verkocht worden vóór de einddatum van de hypotheek.

Zelfwoonhuisverkopen.nl biedt huiseigenaren de mogelijkheid om hun woning snel te verkopen. Loopt je hypotheek snel af? Dan kunnen wij jouw woning kopen, zodat je geen lang verkoopproces in hoeft te gaan en de tijd hebt om iets nieuws te zoeken. Wil je erg graag in je oude woning blijven wonen? Wij bieden je zelfs de mogelijkheid om je huidige woning te huren!

Bel 085 – 06 06 027 voor direct meer informatie of ga naar onze contactpagina:

 ‘Een snelle en eerlijke verkoop’

Een initiatief van Audacia Vastgoed B.V.

Veraartlaan 12
2288 GM Rijswijk (Zuid Holland)

E. info@zelfwoonhuisverkopen.nl
T. 085 - 06 06 027

KvK: 70477787