Tweede huis kopen met overwaarde

Overwaarde gebruiken voor een tweede huis kopen in voor steeds meer mensen realistisch

Een tweede huis kopen met overwaarde van je eigen woning, dat is voor meer mensen weggelegd dan je denkt. Er is een goede kans dat jij dit ook kunt doen. Je hoeft niet per se veel geld te hebben om dit te realiseren. Bij Zelfwoonhuisverkopen weten we dat veel mensen namelijk flink wat overwaarde op hun huidige woning hebben opgebouwd. Soms steken ze deze overwaarde in een verbouwing, maar je kunt dit geld ook gebruiken om een tweede huis te financieren, dat je daarna bijvoorbeeld gaat verhuren. Wil je een tweede huis kopen met overwaarde van je woning dan komt daar het een en ander bij kijken. Lees snel wat dat is.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wat is overwaarde?

De overwaarde van je woning is het geld dat je overhoudt wanneer je je woning verkoopt en daar de eigenwoningschuld en de verkoopkosten vanaf haalt. Ook als je je huis niet verkoopt, bestaat die overwaarde en kun je die gebruiken voor het kopen van een tweede huis. Voordat je plannen maakt voor dit bedrag, is het belangrijk dat je weet hoe hoog dit is. De meeste banken bepalen de overwaarde van je huis aan de hand van je actuele hypotheekschuld en de bij de bank bekende marktwaarde van je woning. Door de gestegen huizenprijzen is dit waarschijnlijk niet meer de huidige waarde van je woning. Wil je een tweede huis kopen met overwaarde van je woning dan is het dus goed om na te gaan hoe hoog dit bedrag op dit moment is. Wij vertellen je hoe je dit kunt doen.

tweede huis kopen met overwaarde

Overwaarde actualiseren

Banken verhogen de marktwaarde van je woning meestal niet zelf. Op papier kan het dus zijn dat je nog een vrij lage overwaarde hebt. Door de gestegen huizenprijzen is deze waarschijnlijk een stuk hoger geworden.

Wil je een tweede huis kopen met je overwaarde, dan is het goed om de huidige overwaarde te checken, zodat je het maximale bedrag uit je eigen woning kunt halen. Dit doe je als volgt. Als je inlogt bij je bank, kun je bij je hypotheek de huidige overwaarde zien. Vaak zie je daar ook de marktwaarde die de bank gebruikt. De actuele marktwaarde van je huis kun je vinden als je naar je WOZ-waarde kijkt. Vergelijk je de actuele marktwaarde met die van de bank, dan kan het zijn dat de actuele waarde van je huis veel hoger ligt en je overwaarde dus groter is dan bij je hypotheek staat aangegeven. Geef deze stijging van de waarde door aan je bank. Soms vraagt deze om een taxatierapport, soms is de combinatie van een recente WOZ-beschikking in combinatie met een Calcasa-rapport genoeg. Nu heb je het maximale uit de overwaarde van je eigen woning gehaald.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

huis verkopen met overwaarde

Opties financieren met overwaarde

Nu je er alles aan gedaan hebt om te zorgen dat je overwaarde zo groot mogelijk is, is het tijd om te kijken naar de opties voor financiering. Als je een tweede woning wil kopen met de overwaarde dan heb je verschillende opties om dit huis te financieren, afhankelijk van de hoogte van je overwaarde en het bedrag waarvoor je je tweede huis wil kopen. De opties zijn:

 1. Tweede woning volledig financieren met overwaarde;
 2. Overwaarde aanvullen met spaargeld;
 3. Overwaarde aanvullen met een vastgoedhypotheek.

Beleggingspand verkopen met overwaarde

Hulp en advies bij tweede huis kopen

Wil jij een tweede huis kopen met je overwaarde? En kun je wel wat hulp en advies gebruiken? Neem dan contact op met Zelfwoonhuisverkopen. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail via info@zelfwoonhuisverkopen.nl en laat ons weten wat wij voor je kunnen doen.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×