Waarom verkopen aan een vastgoedbelegger?

Met de huidige woningmarkt krijgen wij regelmatig de vraag waarom je je woning aan ons zou verkopen. De woningmarkt is immers flink aangetrokken dus je kunt het toch ook eenvoudig zelf doen? Dat is in bepaalde gevallen helemaal waar echter bieden wij een maatwerk dienstverlening die juist in bepaalde situaties erg wenselijk is. Daarnaast gaan onze biedingen met de markt mee, dat wil zeggen dat wij uiteraard meer bieden dan een paar jaar geleden, een en ander natuurlijk afhankelijk van aard van de woning en de plaatselijke markt, kort gezegd de courantheid van je woning.

Verkoop je je huis direct aan een zogenaamde “investeerder of “belegger” dan heb je doorgaans binnen enkele dagen een bod op je woning zonder enige voorbehouden.

Doorstroming
Heb je een woning op het oog maar is je eigen woning nog niet verkocht? Dan loop je het risico deze woning mis te lopen. Een mogelijkheid is om een overbruggingskrediet af te sluiten maar dat kost geld en daarnaast zijn banken daartoe niet altijd bereid. In dergelijke situaties is de verkoop aan een investeerder interessant.

Uiteraard ontvang je een lager bedrag dan je vermoedelijk in de vrije markt zou kunnen realiseren maar er zijn ook voordelen. Je bespaart veel tijd en kosten zoals makelaarscourtage, kosten voor een overbruggingskrediet, dubbele hypotheeklasten, etc.

Lees ook: ’Je huis verhuren? Doe maar liever niet!’ 

Indien je toch overweegt je woning via een makelaar te verkopen dan dien je wel de ontbindende voorwaarden van je koper af te wachten alvorens te daadwerkelijk tot aankoop kunt overgaan. Dit is een periode van minimaal 6 weken er van uitgaande dat koper het gaat financieren, wat meestal het geval is. Je bent dus met de zoektocht naar een koper, onderhandelingen, afwachten voorbehouden en overdracht zomaar een behoorlijke periode verder. Weet dat je hypotheekverstrekker lees een bank vaak niet houdt van deze onzekerheid. Je kunt ook proberen dit als voorbehoud mee te nemen in je onderhandelingen maar de meeste kopers zijn daartoe niet bereidt, zeker niet als er veel animo is voor de woning. In dat geval haal je bakzeil.

Verkoop je je huis direct aan een zogenaamde “investeerder of “belegger” dan heb je doorgaans binnen enkele dagen een bod op je woning zonder enige voorbehouden.Je bespaart makelaarscourtage en hebt direct maximale zekerheid. Daarnaast bepaal je in de meeste gevallen zelf wanneer de overdracht van je woning kan plaatsvinden. Op deze manier kun je de overdracht naadloos aan laten sluiten op de aankoop van je nieuwe woning. Je onderhandelingspositie bij aankoop van de nieuwe woning is veel beter waardoor je waarschijnlijk scherper kunt kopen. Het geeft rust en zekerheid en last but not least……je mist die nieuwe woning niet!

Bovengenoemde situaties zijn momenteel aan de orde van de dag. Maar ook erfenis situaties, waarbij meerdere nabestaanden successierechten moeten betalen over een veelal gedateerd pand. Men moet er voor zorgen dat de woning “verkoopklaar” is, er goed bij staat met bezichtigingen maar hoe ga je dat regelen met alle erfgenamen die soms uit alle windstreken komen?
In dergelijke situaties kiest men vaak voor een directe verkoop in combinatie met het achterlaten van een stukje boedel. De belangrijke herinneringen, erfstukken en dergelijke worden verdeeld onder de erfgenamen en de rest, wat weinig emotionele waarde heeft, wordt achtergelaten. De erfenis kan worden afgewikkeld en verdeeld.

Zo zijn er nog 1000 en 1 redenen waarbij directe en snelle verkoop van uw woning zeer gewenst is bijvoorbeeld echtscheidingen, emigratie, verhuizing werkgever, intrek bij nieuwe relatie, toewijzing huur-of zorgwoning, dreigende executieveiling, dubbele woonlasten, etcetera.

Ons team van Zelfwoonhuisverkopen.nl heeft jarenlange ervaring met het aankopen van woningen. Wij hanteren een strikte gedragscode zodat beide partijen een win win situatie ervaren. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden verder te bespreken.

Lees ook: ’Je huis verhuren? Doe maar liever niet!’