Eén van onze voordelen betreft de mogelijkheid tot het verkopen en terughuren van je eigen woning. De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat deze keuze steeds vaker voorkomt en bewust wordt gekozen. Van je koopwoning een huurwoning maken heeft namelijk zo z’n voordelen.

Huurtoeslag van het Rijk: een appeltje voor de dorst

Met een sociale huurwoning, een woning met een huurprijs onder de 710 euro, heb je als huurder boven de 23 altijd recht op huurtoeslag als het inkomen onder de 22.700 euro per jaar komt, volgens de voorwaarden van 2019. Wie zijn baan verliest, even ziek thuiszit, tijdelijk thuis wil blijven voor de kinderen of wat minder wil werken en dus een lager inkomen heeft, kan altijd gebruikmaken van deze subsidieregeling.

​​Binnen een paar weken vertrokken

Plannen om te emigreren, een tweeling op komst of juist een scheiding? De huur is zo opgezegd. Een huurder hoeft niet eerst een uitgewoond koophuis geschikt maken voor de verkoop, op zoek te gaan naar een nieuw huis dat eerst verbouwd moet worden, of maandenlang dubbele lasten te betalen.

Maandelijkse extra kosten

De VVE, rioolheffing, erfpachtcanon, onderhoudskosten, onroerendezaakbelasting, eigenwoningforfait; heb je als huiseigenaar eindelijk een lening kunnen krijgen en al het geld in een koopwoning gestoken, dan begint het grote betalen pas echt. Een huurder wordt ontzorgd, en bij grote onderhoudskosten regelt de huisbaas alles.

“Steeds vaker kiest men om bewust je huis te verkopen en terug te huren”

De woningmarkt is verhit, maar wordt het nog erger?

Een huurder gooit elke maand geld weg in plaats van een woning af te lossen, zeggen kopers. Maar een kleine, niet-passende woning van een paar ton kopen die je over vijf jaar voor een lager bedrag moet verkopen? Een huurder is niet afhankelijk van hoe de woningmarkt zich ontwikkelt, want wat daar gebeurt blijft onzeker.

Een klimaatbestendig huis? Het probleem van de verhuurder

Je huis isoleren, aardgasvrij maken, en een groendak aanleggen? Vanaf 2030 moet elk huis verbouwd zijn en minder CO2 uitstoten, een opgave die voor veel onrust en onzekerheid zorgt bij woningeigenaren.Het enige wat je als huurder hoeft te doen, is wachten op een briefje van de woningcorporatie waarin staat wanneer zijn huis aan de beurt is.

 

Zelfwoonhuisverkopen.nl biedt huiseigenaren de mogelijkheid om hun woning snel te verkopen. Wil je erg graag in je oude woning blijven wonen? Wij bieden je zelfs de mogelijkheid om je eigen woning weer terug te huren!

Bel 085 06 06 027 voor direct meer informatie of ga naar onze contactpagina: