Zelf je huis verkopen aan een vastgoedbelegger, kan dat?

Zelf je huis verkopen is makkelijker dan je denkt! Maar wat als je naast snelheid ook zekerheid zoekt? Met de huidige woningmarkt krijgen wij regelmatig de vraag waarom je je woning aan ons zou verkopen. De woningmarkt is immers flink aangetrokken dus je kunt het toch eenvoudig zelf doen? Maar het Corona virus en aankomende recessie kan alles onzeker maken.

Audacia Vastgoed is de grootste particuliere opkoper van huizen in Nederland. Wij bieden direct zekerheid. Al jarenlang helpen wij mensen geld en tijd besparen bij de verkoop van hun huis. Er wordt altijd gestreefd naar een win win situatie. Wij kopen huizen zonder enkel voorbehoud en kunnen op ieder moment afnemen!

Lees ook: Het persoonlijke succesverhaal van Nico (67) en Simona (65) uit Schiedam

Daarnaast gaan onze biedingen met de markt mee, dat wil zeggen dat wij uiteraard een betere prijs bieden dan een paar jaar geleden, een en ander natuurlijk afhankelijk van aard van de woning en de plaatselijke markt, kort gezegd de courantheid van je woning.

Verkoop je je huis direct aan een zogenaamde “investeerder of “belegger” dan heb je doorgaans binnen enkele dagen een bod op je woning zonder enige voorbehouden.

Doorstroming

Heb je een woning op het oog maar is je eigen woning nog niet verkocht? Dan loop je het risico deze woning mis te lopen. Een mogelijkheid is om een overbruggingskrediet af te sluiten maar dat kost geld en daarnaast zijn banken daartoe niet altijd bereid. In dergelijke situaties is de verkoop aan een investeerder interessant.

Uiteraard ontvang je een lager bedrag dan je vermoedelijk in de vrije markt zou kunnen realiseren maar er zijn ook voordelen. Je bespaart veel tijd en kosten zoals makelaarscourtage, kosten voor een overbruggingskrediet, dubbele hypotheeklasten, etc.

 

Huis verkopen aan investeerder

Indien je toch overweegt je woning via een makelaar te verkopen dan dien je wel de ontbindende voorwaarden van je koper af te wachten alvorens te daadwerkelijk tot aankoop kunt overgaan. Dit is een periode van minimaal 6 weken er van uitgaande dat koper het gaat financieren, wat meestal het geval is. Je bent dus met de zoektocht naar een koper, onderhandelingen, afwachten voorbehouden en overdracht zomaar een behoorlijke periode verder. Weet dat je hypotheekverstrekker vaak niet houdt van deze onzekerheid.

Verkoop je je huis direct aan een zogenaamde investeerder of belegger dan heb je doorgaans binnen enkele dagen een bod op je woning zonder enige voorbehouden. Je bespaart makelaarscourtage en hebt direct maximale zekerheid. Daarnaast bepaal je in de meeste gevallen zelf wanneer de overdracht van je woning kan plaatsvinden. Op deze manier kun je de overdracht naadloos aan laten sluiten op de aankoop van je nieuwe woning. Je onderhandelingspositie bij aankoop van de nieuwe woning is veel beter waardoor je waarschijnlijk scherper kunt kopen. Het geeft rust en zekerheid en last but not least……je mist die nieuwe woning niet!

Bovengenoemde situaties zijn momenteel aan de orde van de dag. Maar ook erfenis situaties, waarbij meerdere nabestaanden successierechten moeten betalen over een veelal gedateerd pand. Men moet er voor zorgen dat de woning “verkoopklaar” is, er goed bij staat met bezichtigingen maar hoe ga je dat regelen met alle erfgenamen die soms uit alle windstreken komen?

In dergelijke situaties kiest men vaak voor een directe verkoop in combinatie met het achterlaten van een stukje boedel. De belangrijke herinneringen, erfstukken en dergelijke worden verdeeld onder de erfgenamen en de rest, wat weinig emotionele waarde heeft, wordt achtergelaten. De erfenis kan worden afgewikkeld en verdeeld.

Zo zijn er nog 1000 en 1 redenen waarbij directe en snelle verkoop van woningen zeer gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan emigratie, echtscheidingen, verhuizing werkgever, intrek bij nieuwe relatie, oplevering nieuwbouwwoning, toewijzing huur- of zorgwoning, dreigende executieveiling, dubbele woonlasten, etcetera.

 

Maak van je huisverkoop een topverkoop voor een marktconforme prijs. En dat zónder makelaar!

 

✅ Bespaar duizenden euro’s aan makelaarskosten

✅ Verkoop je huis snel voor een marktconforme prijs

✅ Verkoop je huis zonder enig voorbehoud

✅ Geen gedoe met bezichtigingen en mensen over de vloer

✅ Geen onzekerheid door bedenktijd van potentiële kopers

✅Snelle betaling; aanbetaling mogelijk

✅ Je huis verkopen in de staat waarin jij het wil achterlaten

Profiteer nu van een voorsprong op andere huisverkopers!

Steek geen tijd en energie meer in het ingewikkelde huisverkoop-proces. Verkoop zelf je huis snel, eerlijk en zonder gedoe. Zonder addertjes!

Vele tevreden verkopers zijn je reeds voorgegaan. Lees bijvoorbeeld het succesverhaal van Edwin (44) uit Spijkenisse die op deze manier zelf zijn huis verkocht heeft.

Ben je geïnteresseerd in onze service? Kom in actie en bespaar op alle kosten. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.

 

Koen OverschieOver de schrijver:

Koen Overschie

“Trotse eigenaar van Zelfwoonhuisverkopen.nl en Audacia Vastgoed BV. Sinds 2016 beleg ik samen met mijn vrouw in vastgoed. Intussen hebben wij een mooie vastgoedportefeuille opgebouwd. Samen met ons netwerk van beleggers helpen wij mensen geld te besparen bij de verkoop van hun huis. Dit alles op een persoonlijke en eerlijke manier.”