Huis Verkopen in Den Haag, wat is de meest gemakkelijke manier?

“Oh Oh Den Haag, mooie stad achter de duinen….”, cabaretier Harry Jekker zong het al jaren geleden. Met meer dan een half miljoen inwoners en nog steeds sterk groeiende is het een stad met vele gezichten.

De Hofstad heeft voor ieder wat wils: van chique en hippe stadse wijken tot rustige woonwijken. Den Haag is de grootste Nederlandse stad aan de Noordzee en heeft een kustlijn van elf kilometer. De stad beschikt over twee badplaatsen: Scheveningen en Kijkduin.

De Nederlandse regering en het parlement zijn aan het Haagse Binnenhof gevestigd. Het is de residentie van het Koninklijk Huis. Verder is Den Haag bekend door de vele ambassades en is het de standplaats van het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof.

huis verkopen in den haag strand boulevard strand zee

Wat feiten over Den Haag;

 • Er zijn 44 wijken en 144 buurten in Den Haag;
 • Den Haag beschikt over maar liefst 11 kilometer strand;
 • Den Haag is de op twee na grootste gemeente van Nederland;
 • De verwachting is dat de Haagse bevolking de komende jaren groeit met 15% naar ruim 600.000 inwoners;
 • De gemiddelde prijs voor een woning is € 241.000,- in Den Haag.

Wat geschiedenis

Den Haag is een prachtige stad met enkele mooie grachten. Deze grachten lagen er voornamelijk voor de scheepvaart, maar deze werden ook in gebruik genomen als riool. Rond de 14e eeuw was Den Haag verbonden met Delft, dit ging via de Vliet. In 1619 was de grachtengordel om Den Haag klaar. De zogenoemde Laakhaven werd rond 1900 aangelegd, deze haven groeide uit tot zesde binnenhaven van Nederland.

Het symbool van Den Haag is de ooievaar. Vanaf de 14e eeuw werden er diverse posten in rekeningen geregeld, dit ten behoeve van het herstel van de ooievaarsnesten in Den Haag.

Voor Den Haag was dit belangrijk en moest dit in ere blijven. Rond de 16e eeuw toont het wapen van Den Haag de ooievaar. De luidklok van Den Haag bevat de oudste afbeelding van de ooievaar. Deze is in het Haagse wapen afgebeeld en siert de luidklok al eeuwen.

De ooievaar staat over het algemeen bekend voor vruchtbaarheid en geboorte. Door de ooievaarsnesten te herstellen en deze in ere te houden, laat Den Haag zien dat zij een natuur stad is. Ze vinden mens en dier belangrijk. Dit is ook terug te vinden in het stadsbeeld. Zo vind je binnen de gemeentegrens een omvangrijk- en ruig begroeid duingebied met daarlangs een natuurlijk zandstrand.

huis verkopen in den haag hoge gebouwen water blog

Zelf je huis verkopen?

Buurten Den Haag

Wonen in Den Haag is wonen in de enige grote Nederlandse stad aan zee! Op een steenworp afstand van de historische binnenstad vind je maar liefst elf kilometer strand. Pak de tram en een kwartiertje later snuif je de frisse zeelucht op. Wie je ook bent of hoe je ook leeft, in Den Haag vind je een betaalbare woning in een wijk die bij je past. Starter of gezinsuitbreiding? Voor elke fase in je leven vind je een ruime en prettige plek in Den Haag.

Gemeente Den Haag heeft afgerond een totale oppervlakte van 9.813 hectare, waarvan 8.245 land en 1.568 water De gemiddelde dichtheid van adressen is 4.892 adressen per km2. Er wonen 263.371 huishoudens in gemeente Den Haag.

De forse groei van de hofstad is al volop in gang. Buurgemeente Rijswijk moet zich ook opmaken voor een flinke groei. Met een bevolkingstoename van zo’n 30 procent tot 2035 is het een van de snelst groeiende gemeenten de komende jaren. De nieuwbouw in Rijswijk zal veel jonge stellen trekken uit andere steden, zo is de verwachting.

buurten den haag huis verkopen-blog

Wonen in de stad Den Haag

Den Haag is een prachtige stad om in te wonen en zeer in trek bij expats door zijn internationale allure. Het is een oude stad met veel geschiedenis en prachtige panden. Om deze reden zijn veel mensen geïnteresseerd in het kopen van een huis in Den Haag. Maar het verkopen van een huis is niet altijd even eenvoudig.

Wil jij graag je koopwoning in Den Haag graag in de verkoop zetten? Dan zijn er diverse manieren waarop je jouw huis kunt verkopen. Vroeger was het gangbaar dat je jouw huis via een makelaar verkocht. Je belde een makelaar op en deze kwam bij je langs voor een gesprek en taxatie. Vervolgens werd er samen met jou een vraagprijs bepaald en werden er foto’s van het huis gemaakt. Daarna plaatste de makelaar deze foto’s achter zijn raam en werd er een omschrijving en vraagprijs bij geplaatst.

Vaak werd er ook een te koop bord in je tuin geplaatst. Na deze handelingen is het wachten op een koper. Soms, werd je huis al in een week verkocht, maar in andere gevallen kon dit maanden tot zelfs wel jaren duren.

Huizenopkoper Den Haag

Je huis via de lokale makelaar in Den Haag verkopen, is natuurlijk de meest voor de hand liggende manier. Iedereen is hier bekend mee en over het algemeen gaan de meeste mensen er ook vanuit dat dit de huidige gang van zaken is. In de juiste tijd zul je jouw prachtige huis in Den Haag snel verkopen, maar in een economisch mindere tijd kan het lang te koop staan.

Maar er zijn ook andere manieren om je huis te verkopen. Zeker als je jouw huis snel wilt verkopen is het aan te raden om naar de andere mogelijkheden te kijken. Een van deze mogelijkheden is: ‘Het zoeken van een huizenopkoper in Den Haag.’

Zelfwoonhuisverkopen.nl is onderdeel van Audacia Vastgoed en de meest persoonlijke huizenopkoper in de regio. Wij kopen voor onze eigen portefeuille of verkopen de woning aan een investeerder binnen ons netwerk. Wij zorgen ervoor dat je jouw huis snel kunt verkopen zonder alle belemmeringen hierboven beschreven.

huis verkopen den haag bus blog

Bekend van:

Keuze in makelaars

Waarom zou je kiezen voor Zelfwoonhuisverkopen.nl in plaats van voor de talloze Haagse makelaars?

Het kan zijn dat makelaars je huis overwaarderen. Dit kan gebeuren om je als klant binnen te halen en zo de verkoop te mogen verzorgen van je woning. Soms wordt de vraagprijs wel 10% procent hoger gezet dan de daadwerkelijke waarde.

Het resultaat kan zijn dat je woning uiteindelijk langer te koop blijft staan omdat de interesse tegenvalt. Houd er rekening mee dat de gemiddelde koper het vermoeden heeft dat je huis te duur is geprijsd.

Daar komt bij dat makelaars niet voor niets werken. Bij vele dien je vooraf een contract te tekenen dat zij de verkoop mogen verzorgen. Op dat moment starten ook de verkoopkosten! Denk aan marketingmateriaal, foto’s, teksten, Funda, bord in de tuin, etc. Uiteindelijk kunnen de verkoopkosten zomaar oplopen tot een € 4.000,- voor een gemiddelde woning.

Dus langere verkooptijd en hogere kosten, en dat zonder enig risico voor de makelaar. Daarbij moet je er vaak achteraan om te weten hoe de verkoop van je woning ervoor staat.

Er zijn ook kleinere Haagse makelaarskantoren die een meer persoonlijke en klantgerichte benadering hebben. Zij vragen doorgaans minder geld voor de verkoop van je woning. Maar in de praktijk hebben zij helaas ook een minder goede marketing machine. Hierdoor komt je woning minder in de kijker te staan. Een kleine makelaar kan je dus ook veel geïnteresseerden kosten.

Het voordeel aan Zelfwoonhuisverkopen.nl is dat wij snel kunnen handelen en een marktconforme prijs voor je huis bieden.

Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om in Den Haag je huis te verkopen. Wij gaan verder waar gewone makelaars stoppen. Na een bezichtiging doen we een bod. Als je hiermee akkoord bent nemen wij ook alle verkoopkosten op ons. Taxatiekosten, notariskosten en makelaarskosten zijn voor onze rekening. Het bod dat wij uitbrengen is de prijs die je ontvangt voor je huis. Al jaren helpen wij, met ons lokale en landelijke netwerk van investeerders, Haagse woningeigenaren bij de snelle verkoop van hun huis. Namens deze investeerders zoeken wij naar lange termijn vastgoed investeringen. Wij rekenen geen bemiddelingskosten bij de verkoper, onze service is kosteloos.

Zelf je huis verkopen?

Hoe verloopt via ons de verkoop van je woning in Den Haag of omgeving?

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van beleggers en investeerders. Daarnaast kopen wij ook woningen in Den Haag voor onze eigen portefeuille. Indien je jouw huis in Den Haag wilt verkopen gaan we aan de hand van de volgende stappen te werk:

Stap 1

Je neemt contact met ons op en we kijken samen naar jouw situatie. We beantwoorden samen met jou de volgende vragen:

 • Waarom wil je jouw woning verkopen?
 • Wat is volgens jou de woning waard?
 • Hoe kunnen wij je het beste helpen?
 • Welke overige voorwaarden als bijvoorbeeld verhuisdatum zijn belangrijk?

 

Stap 2

We kijken binnen onze eigen mogelijkheden en netwerk van investeerders, deze zijn allen op zoek naar aanbod. Binnen 48 uur ontvang je een richtprijs en een bod op je woning. Dit is doorgaans zonder voorbehouden van onze kant.

Stap 3

Ga je akkoord? Dan doorlopen we het hele proces samen met jou en bespreken we de opleveringsdatum. Tevens, stellen we de koopakte op en regelen wij alle juridische zaken. Wees niet bang voor extra kosten! Deze nemen wij voor onze rekening, wij werken niet met een commissie.

Woning direct verkopen Den Haag

In welke situatie je ook verkeert, wij vertellen je graag hoe je snel je woning kunt verkopen mét of zonder onze hulp. Vul het contactformulier in, deze vind je op de website onder het kopje contact en we bellen je voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Het voordeel aan Zelfwoonhuisverkopen.nl is dat wij snel kunnen handelen en een marktconforme prijs voor je huis bieden. Doordat we in het bezit zijn van een groot netwerk aan geïnteresseerden zijn we in staat om je huis snel aan te kopen. Je ervaart minder verkoopstress en je huis wordt op een snelle en betrouwbare manier verkocht.

Overweeg jij je woning te verkopen? Via ons biedt dat de volgende voordelen;

 • Direct zekerheid en duidelijkheid
 • Een zeer snelle verkoop
 • Geen bijkomende kosten
 • In overleg oplevering van de woning
 • Een persoonlijke en betrouwbare aanpak

 

Indien je een woning hebt in Scheveningen, Rijswijk, Zoetermeer of Leiden en je wilt deze verkopen, dan kun je uiteraard ook een aanvraag bij ons indienen. We nemen binnen 24 uur contact met je op en staan voor je klaar. We komen altijd eerst op gesprek en bespreken de mogelijkheden. We bekijken de woning en laten je gelijk weten wat het waard is. Indien je akkoord gaat met onze service nemen wij de woning af. Er is direct duidelijkheid en er volgen geen langdurige bezichtigingen of een bord in je tuin. Je woning is verkocht en jij kunt verder met andere plannen maken voor een eventuele nieuwe woning. Zo simpel is het!

Je huis verkopen?

Wil jij je huis in Den Haag verkopen? Schakel dan Zelfwoonhuisverkopen.nl in en bekijk met ons de mogelijkheden.

Een bijkomend voordeel als verkopende partij is dat wij (doorgaans) geen financiering nodig hebben en op zeer korte termijn de woning kunnen overnemen. Je hoeft je geen zorgen te maken over dubbele maandlasten omdat de overdrachtsdatum altijd in goed overleg wordt bepaald. Als de uiteindelijke datum een keer wordt verplaatst is dit geen enkel probleem. Als huizenopkoper kopen wij woningen in alle wijken van Den Haag en omstreken.

Lees ook; Wie zijn wij?

Dus neem direct contact met ons op als je snel je appartement, flat of huis in Den Haag wilt verkopen. Wij hebben veel kennis van de Haagse vastgoedmarkt en een lokaal netwerk van investeerders die interesse hebben in je woning. Wij staan je graag te woord en helpen je bij een snelle verkoop van je huis.

Direct contact huis verkopen in Den Haag

Wil jij snel voor een goede prijs je woning verkopen in Den Haag? Kies er dan voor om zelf je huis te verkopen via Zelfwoonhuisverkopen. Wij zijn onafhankelijk en kunnen kosteloos voor je bemiddelen. Neem om je huis snel, zonder voorbehoud en voor een eerlijke prijs te verkopen contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op: 085 – 06 06 027. Mailen kan via: info@zelfwoonhuisverkopen.nl. Ook kun je gebruik maken van ons online contactformulier.

huis verkopen den haag

Zelf je huis verkopen?