Huis verkopen Zoetermeer

Huis verkopen in Zoetermeer zonder makelaarskosten

Zoetermeer… de enige plaats in Nederland die zowel een dorpskern als stadscentrum kent. Het is een stad die zich leent voor starters maar eveneens aantrekkelijk is voor mensen met een gezin en ook ouderen wonen er graag.
Zoetermeer heeft een goede infrastructuur, voor zowel fiets, auto als openbaar vervoer. Zoetermeer heeft de allure van een stad maar de gemoedelijkheid van een dorp. Daarnaast is Zoetermeer goed betaalbaar voor een brede doelgroep.

Maar dan… je huis verkopen in Zoetermeer, zonder de bijkomstigheid van een makelaar of Funda bijvoorbeeld?
Dit kan via Zelfwoonhuisverkopen makkelijker dan je denkt. Wij, Koen en Marlous, oprichters van Zelfwoonhuisverkopen zijn al jaren in Zoetermeer gevestigd. We hebben veel kennis van de omgeving en hebben hier een groot netwerk opgebouwd.

In Zoetermeer vind je veel bedrijvigheid in de huizenbranche. Er is een breed aanbod zowel in de aankoop- als in de verkoopsector. Via ons wordt je eigen huis in Zoetermeer verkopen een fluitje van een cent!

We beschikken over het juiste netwerk en besparen je veel geld. Wij rekenen namelijk geen commissie naar de verkoper en kopen doorgaans zonder voorbehoud van financiering. Buiten dat maken we het je gemakkelijk doordat je zelf je verhuisdatum mag bepalen. Je bepaalt zelf of je snel wilt verkopen of dat je de tijd krijgt voor het vinden van een andere woning. En wil je je huis nog een tijdje terughuren? Ook dat is bij ons mogelijk.

huis verkopen zoetermeer verkeersbord blog

Zelf je huis verkopen?

Een aantal feiten over Zoetermeer

 • De gemeente Zoetermeer beschikt over 56.199 woningen
 • De gemeente Zoetermeer telt zo’n 125.000 inwoners
 • De gemiddelde woningwaarde in Zoetermeer is € 334.000,-
 • Zoetermeer telt 35 wijken en buurten
 • In 1966 werd de eerste wijk gebouwd.

De geschiedenis van Zoetermeer

Zoetermeer is al meer dan duizend jaar oud en een van de Nederlandse groeikernen. Van nieuw- tot eeuwenoude bouw, alles is erin terug te vinden. De geschiedenis van de stad kent veel hoogtepunten en gaat dan ook vele jaren terug.

Na de stichting van Zoetermeer ontstond de nederzetting Zegwaart. Hier gingen de meeste mensen wonen. Door het steken van turf ontstonden vervolgens grote plassen wat gevaarlijk was voor de bewoonde huizen in die gebieden.

Zoetermeer ontwikkelde zich beter als dorp en werd hierom in 1935 samengevoegd met Zegwaart en zo een officieel dorp. In de 19e eeuw werd al het overstroomde land hersteld door droogmaking.

Hierna kwamen wijken aan bod. De eerste wijk in Zoetermeer, Palenstein, sloeg zijn palen in de grond in 1966. Een wijk voornamelijk bekend om zijn hoogbouw. Hierna volgde al snel de wijk Driemanspolder, waarna Buytenwegh, de Leyens en Seghweart.

huis verkopen zoetermeer straat

Waarom wonen in de stad Zoetermeer?

Zoetermeer is een gemeente in de provincie Zuid-Holland en is een prettige, veilige stad om in te wonen. Zoetermeer heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld en dit zie je terug in de stad. De stad is goed bereikbaar met de auto en ook treinstations en de randstadrail bevinden zich in Zoetermeer.

Zoetermeer kent een winkelgebied, het stadshart, dat geliefd is bij zowel de eigen bewoners als bij mensen uit omliggende dorpen en steden. Het stadshart kent een divers winkelaanbod, en de eerste uren kun je er gratis parkeren in verscheidenen overdekte parkeergarages. Bovendien winkel je er uitermate veilig omdat verkeer niet is toegestaan in het stadshart. Daarnaast is er een breed aanbod aan horeca en is er een theater en bioscoop zodat je er ook heerlijk voor je plezier kunt toeven.

Zoetermeer staat bovendien bekend als gezinsstad. Het is prettig en veilig wonen voor gezinnen met (jonge) kinderen.

Omdat Zoeterneer de rust uitstraalt van een dorp is het ook veel ouderen aantrekkelijk om te wonen. Over zijn fietspaden en alle faciliteiten zijn goed bereikbaar. Elke wijk heeft zijn eigen winkelcentrum en gezondheidscentrum etc.

Zoetermeer is ideaal gelegen en je hebt steden als Den Haag, Leiden, Delft en Rotterdam binnen handbereik!

Wat maakt Zoetermeer uniek en wat heeft het aan extra’s te bieden:

Snowworld: de 2eindoor skibaan van Nederland;
Het Geertje: een geiten- en kaasboerderij waar mensen van heinde en verre op afkomen;
Silverdome: een indoor schaats- en ijshockeybaan waar eveneens talloze evenementen worden gehouden;
Het Stads- en Woonhart: twee verkeersluwe winkelvoorzieningen inclusief horeca, theater en bioscoop;
Het Lange Land Ziekenhuis met de grootste orthopedische poli van Zuid-Holland.

Bekend van:

Buurten Zoetermeer

De woningen in Zoetermeer liggen verdeeld in een aantal wijken. Genaamd;

Dorp, het oorspronkelijke centrum van Zoetermeer. Het dorp is erg historisch. Het bezit karakteristieke eigenschappen zoals de Oude kerk en oude molen. Ook bezit het dorp meerdere winkels die wat exclusiever van aard zijn.

 • Meerzicht, een groene en kindvriendelijke buurt met aan de west kant het grote westerpark met talloze mogelijkheden voor wandelen, fietsen, sporten e.d. Tevens bevindt zich in Meerzichthet bekende snowworld.
 • Noordhove, een wijk met voornamelijk laagbouw. De wijk is omringd door meerdere recreatieplassen waaronder het alom bekende Noord-Aa.
 • Oosterheem, een wijk gebouwd kort na 2000. Oosterheem is een kindvriendelijke wijk met vele voorzieningen. De wijk biedt huur- en koopwoningen in elke prijsklasse en is dus heel divers.
 • Palenstein, ligt tussen Seghwearten Dorp in. Palenstein heeft een gunstige ligging met leuke winkelstraten in de buurt. Deze wijk is zich op dit moment erg aan het vernieuwen. Oude flats worden vervangen door mooie appartementencomplexen en eengezinswoningen en het winkelcentrum heeft een make-over ondergaan.
 • Rokkeveen, een van de grootste wijken van Zoetermeer. Beschikt over twee winkelcentra, genoeg sportfaciliteiten, een zwembad en buiten recreatie.
 • Seghweart, een woonwijk die bestaat uit zowel laagbouw als gestapelde hoogbouw. Er zijn speelvelden en sporthallen aanwezig.
 • Leidsewallen, een kleine wijk met veel laagbouw. Beschikt over een klein winkelcentrum.
 • De Leyens, een kleine kindvriendelijke wijk met een winkelcentrum en sportvoorzieningen. Bevindt zich tussen het stadshart en het noord-Aa in.
 • Stadshart, het belangrijkste onderdeel van het stadscentrum. Het Stadshart bezit meer dan 200 winkels en vele horecavoorzieningen, kantoren en woningen.

 

huis verkopen zoetermeer appartement

Zelf je huis verkopen?

Huis verkopen Zoetermeer?

Veel bewoners besluiten om te blijven wonen in Zoetermeer. Wel willen ze vaak een stap omhoog maken en een grotere woning kopen. Het CBS vermeldt dat op dit moment de verkoopprijs van woningen, landelijk, het hoogste ooit gemeten is sinds 1995. Maar…Zoetermeer doet hier niet bepaald aan mee.

Het is niet dat je weinig betaalt voor een koopwoning in Zoetermeer maar toch ligt de gemiddelde vraagprijs in Zoetermeer (€313.300,-) een stuk lager dan het landelijke gemiddelde. Hoewel de verkoopprijs in Zoetermeer gestegen is, is deze nog steeds niet zo hoog als bijvoorbeeld Den Haag met een gemiddelde van €355.800,- of Zoeterwoude die op € 403.900,- ligt.

Wil jij graag je koopwoning in Zoetermeer in de verkoop zetten? Dan zijn er diverse manieren waarop je jouw huis kunt verkopen. Vroeger was het meest gebruikelijk je huis via een makelaar te verkopen. Je belde een makelaar op en deze kwam bij je langs voor een gesprek en taxatie. Je zette een bord in de tuin en dit kon weken tot maanden duren voordat je huis ook daadwerkelijk verkocht was.

Tegenwoordig kan dit veel makkelijker en op een andere manier. Wij van Zelfwoonhuisverkopen regelen de verkoop voor jou. We beschikken over een ruim netwerk van beleggers die graag willen kopen in Zoetermeer. Er is dan geen twijfel over de duur van de verkoop. Het kan de volgende dag al geregeld zijn! We rekenen geen commissie naar de verkoper en bepalen samen met jou de waarde van je woning.

Waarom Zelfwoonhuisverkopen in plaats van een makelaar?

Waarom zou je kiezen voor Zelfwoonhuisverkopen in plaats van voor het ruime aanbod van Zoetermeerse makelaars?

Het kan zijn dat makelaars je huis overwaarderen. Dit kan gebeuren om je als klant binnen te halen en zo de verkoop te mogen verzorgen van je woning. Soms wordt de vraagprijs wel 10% procent hoger bepaald dan de daadwerkelijke waarde. Het resultaat kan zijn dat je woning uiteindelijk langer te koop blijft staan omdat de interesse tegenvalt. Houd er rekening mee dat de gemiddelde koper het vermoeden heeft dat je huis te duur is geprijsd.

Daar komt bij dat makelaars niet voor niets werken. Bij vele dien je vooraf een contract te tekenen dat zij de verkoop mogen verzorgen. Op dat moment starten ook de verkoopkosten! Denk aan marketingmateriaal, foto’s, teksten, Funda, bord in de tuin, etc. Uiteindelijk kunnen de verkoopkosten zomaar oplopen tot een € 4.000,- voor een gemiddelde woning.

Dus langere verkooptijd en hogere kosten, en dat zonder enig risico voor de makelaar. Daarbij moet je er vaak achteraan om te weten hoe de verkoop van je woning ervoor staat. Het voordeel aan Zelfwoonhuisverkopen is dat wij snel kunnen handelen en een marktconforme prijs voor je huis bieden. We bepalen de prijs op basis van de 100 meest recente verkopen in je eigen buurt.

Je hebt geen bezichtigingen en hoeft niet je huis telkens op te ruimen. Veel mensen kiezen deze optie voor het gemak en de tijd die zij besparen. Ook zijn wij niet bang om kluswoningen te kopen of woningen die onderhoud nodig hebben.

huis verkopen zoetermeer zelfhuisverkopen.nl

Gelukkig zijn er andere mogelijkheden om in Zoetermeer je huis te verkopen.

Wij gaan verder waar gewone makelaars stoppen. Na een bezichtiging doen we een aantrekkelijk bod. Als je hiermee akkoord bent nemen wij ook alle verkoopkosten op ons. Taxatiekosten, notariskosten en makelaarskosten zijn voor onze rekening. Het bod dat wij uitbrengen is de prijs die je ontvangt voor je huis. Al jaren helpen wij, met ons lokale en landelijke netwerk van investeerders, woningeigenaren bij de snelle verkoop van hun huis. Lees gerust onze reviews van tevreden verkopers. Bepaal zelf of deze optie voor jou ook aantrekkelijk is en neem contact met ons op!

Zelf je huis verkopen?