Afbetaald huis erven

Alles wat je moet weten over een afbetaald huis erven

Een afbetaald huis erven. Dit klinkt misschien aantrekkelijk, maar wist je dat er veel voorwaarden aan verbonden zitten? Zo moet er erfbelasting over de woning betaald worden, tenzij je de woning binnen 8 maanden verkoopt. Als je bijvoorbeeld in de woning wilt blijven wonen, moet je direct de erfbelasting kunnen afbetalen. Dit is vaak een flink bedrag. Dat maakt dat het vaak een betere optie is om de woning te verkopen. Binnen 8 maanden. Hier kan Zelfwoonhuisverkopen.nl je bij helpen. Lees hier meer over een afbetaald huis erven en het verkopen van de woning.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Erfbelasting

De erfbelasting die moet worden betaald als we een afbetaald huis erven, wordt berekend aan de hand van de WOZ-waarde. Het bedrag is afhankelijk van de hoogte van de waarde van de erfenis en in hoeverre je verwant bent aan de overleden persoon. Als je het huis binnen 8 maanden verkoopt, hoef je geen erfbelasting over het bedrag te betalen. De volledige waarde van de woning is dan voor jou.

hulp bij verkopenhuis wanneer je een afbetaald huis erft

Een afbetaald huis erven en snel verkopen

Dus wil je na een afbetaald huis erven hier geen erfbelasting over betalen? Dan is het aan te raden om het huis te verkopen. Dit moet binnen 8 maanden. Dat klinkt lang, maar dat is het niet. Vooral in deze tijd is het moeilijk om een koper te vinden. Gelukkig kan Zelfwoonhuisverkopen.nl je hierbij helpen. Door ons in te schakelen is de woning snel verkocht. En voor een eerlijke prijs.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

hulp bij afbetaald huis erven

Huis verkopen met Zelfwoonhuisverkopen.nl

Snel verkopen. Dat is waar het om draait na een afbetaald huis erven. Je hebt namelijk 8 maanden om het huis te verkopen. Met onze hulp wordt een huis altijd snel en voor een eerlijke prijs verkocht. Wij kopen namelijk eengezinswoningen en appartementen uit eigen middelen. Of via ons netwerk van investeerders. Dit levert je zekerheid en veel gemak op. En je beperkt de risico’s. Want wij nemen je alles uit handen. Zelfs de extra kosten!

In 3 stappen een huis verkopen

Hoe wij snel een huis verkopen? Door de volgende 3 stappen af te gaan:

 1. Een afspraak inplannen om jouw situatie te bekijken en te bepalen hoe we je zo goed mogelijk kunnen helpen
 2. Een waardebepaling uitvoeren
 3. Een bod op het huis uit te brengen

huis verkopen in 3 stappen

Neem bij vragen contact met ons op

Ga jij een afbetaald huis erven? Of heb je al een afbetaald huis geërfd? En wil je dit huis graag verkopen, zodat je er geen erfbelasting over hoeft te betalen? Dan helpen wij je hier graag bij! Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur ons een e-mail via info@zelfwoonhuisverkopen.nl voor een vrijblijvend adviesgesprek. Heb je vragen? Of wil je graag meer informatie over wat te doen bij een afbetaald huis erven? Neem ook dan gerust contact met ons op.

   • Snel je huis verkopen
   • Géén makelaarskosten
   • Lege en verhuurde woningen
   • Géén ontbindende voorwaarden
   • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×