Huis verkopen - Het succesverhaal van Maurice en Natalie

Maurice en Natalie wilden verkopen nu de markt goed is. Wat ze niet wilden was rompslomp. Hun succesverhaal lees je hier.

IT’er Maurice woonde met zijn vrouw Natalie en hun dochter van 11 al bijna 18 jaar in een appartement in Zoetermeer. Het leek hen nu een goede tijd om hun woning te verkopen. Via Zelfwoonhuisverkopen konden zij dat doen op een manier die bij hen paste: ‘zonder rompslomp’, zo vertelt Maurice zelf.

‘Nu hebben we nog wat overwaarde’

Maurice werkt als IT’er in loondienst en heeft daarnaast ook zijn eigen bedrijf. Samen met zijn vrouw kocht hij in 2003 een appartement in Zoetermeer. De reden om het appartement nu, na 18 jaar, te verkopen was voor Maurice en Natalie dat ze graag een eengezinswoning wilden voor hun gezin. Maar ook de gunstige verkopersmarkt speelde mee in hun keuze. ‘ Nu hebben we nog wat overwaarde’, geeft Maurice aan wanneer we hem spreken over hoe de verkoop is verlopen.

Op het moment dat Maurice en zijn vrouw besloten te willen verhuizen, wilden ze vooral snel verkopen. Maurice: ‘Als je dan een ander huis ziet, wil je er ook voor kunnen gaan. Dan wil je niet de onzekerheid van het vinden van een koper en de rompslomp die daarbij hoort.’

Iets nieuws kopen wilden ze niet; ze huurden er liever iets voor terug. Tot grote verbazing van vrienden en familie van het stel. Maurice zegt daarover: ‘ Vrienden vroegen me waarom ik niet voor een koophuis ben gegaan, maar ik vind het te absurd hoe iedereen nu aan het overbieden is. Men zegt dan dat huren betekent dat je je geld weggooit, maar ik ben blij dat we nu gewoon fijn iets huren. Ik denk zelf dat het over 5 tot 7 jaar pas weer interessant is om iets te kopen.’

Open en eerlijk

Nog iets wat sommige familieleden van het stel niet direct begrepen: zelf je woning verkopen, in plaats van via een makelaar. ‘Omdat mensen het concept niet kennen, vinden ze het spannend. Maar je moet gewoon goed onderzoek doen op internet’, zegt Maurice daarover.
Hij vertelt verder hoe hij het verkoopproces via Zelfwoonhuisverkopen heeft ervaren. ‘Ik ben via internet op zoek gegaan, omdat ik wist dat er mogelijkheden waren om je huis op te laten kopen zeg maar.’ Na eerst een andere partij te hebben afgewezen, nodigde hij Koen van Zelfwoonhuisverkopen uit voor een afspraak. ‘Ik vond het heel fijn dat we met Koen zo open en eerlijk over de mogelijkheden konden praten. We namen meteen alle financiële zaken door en Koen gaf ons de optie ons huis terug te huren, mochten we nog niets anders hebben gevonden tegen de tijd van de overdracht. Een huurhuis vinden is in deze tijd natuurlijk ook best lastig, maar gelukkig was dat al binnen twee maanden gelukt.’

Succesverhaal zelfwoonhuisverkopen Maurice en Natalie banner

Makkelijk schakelen

Het grote voordeel van het zelf verkopen vindt Maurice het ‘makkelijk schakelen’. Maurice: ‘Je krijgt meteen een bod en dan is het ja of nee. Natuurlijk hebben we de overeenkomst goed doorgelezen en hebben we ook nog wat vragen gesteld. En we hebben wat overwaarde uit deze verkoop kunnen halen, waar we natuurlijk heel blij mee zijn.’

Over dat vragen stellen zegt hij: ‘We konden Koen gewoon even bellen of appen als we vragen hadden en de communicatie ging ook heel snel. Hij is altijd bereikbaar. Koen is ook echt een mensen-mens; hij denkt graag mee. Hij gaf ons bijvoorbeeld ook tips bij het zoeken naar een nieuw huurhuis; kijk daar eens of bel eens met die en die.’

Maurice en Natalie geven aan heel tevreden te zijn met hoe de verkoop van hun appartement is verlopen. Ze hebben Zelfwoonhuisverkopen zelfs al aangeraden bij een vriend van hen die ook zijn woning wil verkopen.

Ook geïnteresseerd geraakt na dit verhaal? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Terug naar reviews

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×