Erfenis huis verdelen

Hoe kun je de erfenis van een huis verdelen?

Wanneer een dierbare overlijdt, ontvangen nabestaanden vaak het overgebleven vermogen. Dit is de erfenis. De erfenis bestaat uit alle bezittingen en schulden die de overledene achterlaat. Is een dierbare van je overleden? En zijn er meerdere erfgenamen in het spel? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden wanneer je de erfenis gaat verdelen. Zeker als je de erfenis van een huis gaat verdelen. Zelfwoonhuisverkopen.nl vertelt je waar je op moet letten als je de erfenis van een huis gaat verdelen.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wie heeft er recht op?

Na een overlijden, hebben de erfgenamen recht op de erfenis. Mocht de overledene een testament opgesteld hebben bij de notaris, dan is deze altijd leidend. In het testament wordt beschreven welke erfgenaam welk bedrag of welke bezitting erft. Als een overledene geen testament heeft laten opstellen, geldt de reguliere wet. Hiervoor geldt dat wanneer de partner van de overledene nog in leven is, hij of zij het huis krijgt. Als er alleen andere erfgenamen zijn, kan het huis worden verkocht en de opbrengst worden verdeeld. Zo kun je dus de erfenis van het huis verdelen. Vaak zijn de erfgenamen dan de kinderen van de overledene.

Erfenis huis verdelen

De erfenis van het huis verdelen

Als meerdere kinderen recht hebben op het huis en besloten wordt om het huis te verkopen, kunnen ze de waarde van het huis na de verkoop als erfenis van het huis verdelen over de erfgenamen. Het kan ook zijn dat één van de erfgenamen de woning graag wil kopen. In dit geval moet hij of zij de andere erfgenamen uitkopen om de erfenis van het huis eerlijk te verdelen.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

De erfenis van het huis verdelen

Hoe Zelfwoonhuisverkopen.nl kan helpen

Kies je ervoor om de erfenis van het huis te verdelen door het huis te verkopen? Dan kan Zelfwoonhuisverkopen.nl je hierbij helpen. We snappen dat je na het verliezen van een dierbare geen zin hebt in al die bezichtigingen, extra tijd en onzekerheid die een huis verkopen met zich meebrengt. Daarom helpen wij je het huis te verkopen zonder al deze zorgen. Bij ons hoef je géén makelaarskosten te betalen, maar heb je wel de zekerheid dat de woning snel verkocht wordt voor een goede prijs. Door een huis te verkopen via Zelfwoonhuisverkopen.nl, bespaar je niet alleen kosten, het levert je ook gemak en zekerheid op.

Hoe Zelfwoonhuisverkopen.nl kan helpen

Meer informatie over de mogelijkheden van een erfenis verdelen?

Wil je de erfenis verdelen op een eerlijke manier voor iedereen? Zeker als het aankomt op de erfenis van het huis verdelen? Zelfwoonhuisverkopen.nl helpt je hier graag bij. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Of heb je vragen? Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur ons een e-mail via info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×