Huis verkopen en erfenis verdelen

Huis verkopen en erfenis verdelen: snel en zonder voorbehoud

Een huis verkopen na een erfenis en de nalatenschap van het huis verdelen. Dat wil je graag zo snel mogelijk geregeld hebben. Door het geërfde huis te verkopen via Zelfwoonhuisverkopen heb je snel zekerheid. Wij hebben namelijk een netwerk van investeerders dat het huis uit de erfenis zonder voorbehoud van financiering kunnen kopen tegen een marktconforme prijs. Wij kopen huizen tot ongeveer € 300.000,- in heel Nederland maar hebben ook interesse in hoger geprijsde woningen. Wij kunnen bij de verkoop kosteloos en onafhankelijk voor je bemiddelen. Wil je meer weten over een huis verkopen na een erfenis? Neem vrijblijvend contact op voor het maken van een gratis adviesgesprek. Wij helpen je jouw geërfd huis te verkopen zodat de erfenis van het huis daarna verdeeld kan worden.

Erfenis huis verdelen onder meerdere erfgenamen

Een dierbare verliezen is het ergste dat er is. Als dit gebeurt, ontvang je mogelijk als nabestaande een erfenis, dit is het overgebleven vermogen van de overleden dierbare. De erfenis bestaat uit alle bezittingen en schulden die jouw dierbare achterlaat. Hieronder kan dus ook de woning van de overledene vallen. Het kan zijn dat je de erfenis van het huis moet verdelen onder meerdere erfgenamen. Hoe deze verdeling is, staat omschreven in het testament van de overledene. Als er geen testament is, geldt de reguliere wet.

Volgens de wet krijgt de partner van de overledene het huis als eerste tot zijn of haar beschikking. Als er alleen andere erfgenamen zijn, kan je er samen voor kiezen het geërfd huis te verkopen. Vervolgens kun je de opbrengst gelijk verdelen onder de verschillende erfgenamen, dit zijn meestal de kinderen van de overledene.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Hulp bij een geërfd huis verkopen

Het komt nog wel eens voor, dat er tijdens de verdeling van de erfenis van het huis, onenigheid tussen de erfgenamen ontstaat. Meestal gaat dit over de prijs van de woning. Daarom kun je het beste een onafhankelijke partij inschakelen om een geërfd huis te verkopen. Zelfwoonhuisverkopen kan een onafhankelijke waardebepaling uitvoeren en een geschikt bod uitbrengen op het geërfde huis, zodat de nalatenschap eerlijk verdeeld kan worden. De erfenis van het huis verdelen zal op deze manier weinig problemen opleveren. Hiermee voorkom je ook een lange verkooptijd van de woning.

Wat als een erfgenaam toch niet wilt verkopen?

Mocht er een erfgenaam zijn die nog steeds niet tevreden is met de verkoopwaarde van de woning? Dan is dat niet erg als er een redelijk bod op het huis gedaan is. Want volgens de wet ben je dan verplicht om mee te werken. Het is dus niet verplicht dat alle erfgenamen het eens zijn over de verkoop van het huis. Maar natuurlijk maakt dat het wel makkelijker als je de erfenis van het huis wilt verdelen zonder onderling gedoe. Het overlijden van een dierbare is al moeilijk genoeg. Problemen met de erfenis van het huis verdelen wil je hier liever niet bij hebben.

wat is een erfgenaam toch niet wilt verkopen

Verkopen zonder makelaar: de voordelen

Als je besloten hebt om een huis uit een erfenis te verkopen, wil je dit ook zo snel mogelijk geregeld hebben. Via Zelfwoonhuisverkopen verkoop je het huis snel en zonder voorbehoud aan een investeerder. Bovendien betaal je bij ons geen hoge makelaarskosten. Je kunt bij ons terecht voor het verkopen van een geërfd huis in Nederland tot ongeveer € 300.000,- uitzonderingen daargelaten bij hogere vraagprijzen. Uiteraard ontvang je een eerlijke prijs en laten we recente verkoopreferenties zien van verkochte woningen in de buurt.

Huis verkopen via bemiddelaar: snel en effectief

Wil je een huis uit een erfenis snel en zonder voorbehoud verkopen voor een goede prijs om de erfenis van het huis te kunnen verdelen?

Hoe dit werkt lees je hieronder.

 • Afspraak inplannen: het begint met het inplannen van een gratis adviesgesprek. Hierin bekijken we wat we voor je kunnen betekenen.
 • Waardebepaling: na het gesprek volgt de taxatie van het huis.
 • Bod: accepteer je ons marktconforme aanbod? Dan zorgen wij dat de verkoop zo snel mogelijk wordt afgerond.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

verkopen zonder makelaar

Voordelen bemiddeling bij verkopen huis na erfenis

Wij zijn een onafhankelijke bemiddelaar met een groot netwerk. Wanneer je een huis uit een erfenis hebt ontvangen en deze snel weer wilt verkopen om de erfenis van het huis te verdelen kun je bij ons terecht. Wij verkopen het geërfd huis in een mum van tijd aan een investeerder. Bovendien werken wij kosteloos naar de verkopende partij. Verder profiteer je ook van de onderstaande voordelen:

 • Géén hoge makelaarskosten;
 • Direct persoonlijk contact;
 • Vrijblijvend adviesgesprek;
 • Snel verkopen via ons zonder voorbehouden;
 • Klanten geven ons een waardering van 4,8 uit 5.

voordelen bemidddeling bij verkopen huis na erfenis

Huis verkopen na erfenis? Bel voor een afspraak

Heb jij een huis uit een erfenis ontvangen en wil je dit geërfd huis graag zo voordelig mogelijk verkopen om de erfenis van het huis te kunnen verdelen? Dan kun je je huis snel en zonder voorbehoud van financiering verkopen via Zelfwoonhuisverkopen. Wij bemiddelen kosteloos tussen jou en ons netwerk van investeerders. Bovendien bespaar je ook nog hoge makelaarskosten. Voor vragen of het maken van een vrijblijvende afspraak kun je ons bellen op: 085 – 06 06 027. Ook kun je ons mailen via: info@zelfwoonhuisverkopen.nl of het online contactformulier invullen.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×