Hoeveel bezichtigingen voor verkoop huis

Huis verkocht na hoeveel bezichtigingen?

Je wilt je huis verkopen. Maar na hoeveel bezichtigingen wordt een huis verkocht? In 2022 lijkt het gemiddelde bezichtigingen weer terug te zijn gelopen naar 10 per woning. In 2021 lag het gemiddelde op ruim 13 bezichtigingen per te koop staand huis. Dat is aanzienlijk meer dan het jaar daarvoor, want in 2020 was het gemiddelde nog iets minder dan 10 bezichtigen. Dit was te verklaren door de gekte op de huizenmarkt. Nu de woningmarkt aan het afkoelen is lijken er meer bezichtigingen nodig voor de verkoop van je huis.

Sinds de laatste maanden van 2021 is er een daling ingezet in hoeveel bezichtigingen gemiddeld per huis nodig zijn om een huis te kopen.

Echter in 2022 zien we in de markt juist weer minder bezichtigingsaanvragen  per te koop staande woning. Wil je weten welke factoren een rol spelen in hoeveel bezichtigingen per huis nodig zijn voordat een huis verkocht is? Lees dan snel verder, want Zelfwoonhuisverkopen vertelt je er graag meer over.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen bij een verkoop.

De vraagprijs van jouw woning

Natuurlijk is de vraagprijs van het huis een bepalende factor als het gaat om na hoeveel bezichtigingen een huis wordt verkocht. Als je een te hoge vraagprijs opstelt, zal dit veel potentiële kopers afschrikken om jouw woning te komen bezichtigen.

We komen uit een situatie met hoge vraagprijzen en vaak ook biedingen boven de vraagprijs. Echter steeds vaker spreken wij verkopers die aangeven langere tijd nodig te hebben om hun huis te verkopen. De oorzaak wordt gezocht in hogere hypotheekrente, oplopende energiekosten, hoge inflatie en een dreigende recessie. Dit zorgt ervoor dat de moed in de schoenen zakt bij woningzoekers. Veel potentiële kopers geven aan belangrijke beslissingen nog even uit te stellen.

Hoeveel bezichtigingen gemiddeld per huis nodig zijn om een huis te verkopen, is dus te verlagen als je de vraagprijs van jouw woning niet te hoog maakt. Probeer in deze tijd een realistische vraagprijs vast te stellen en accepteer dat het verkoopbedrag lager kan uitvallen dan verwacht.

Gemiddeld aantal bezichtigingen per huis is hoog

Exclusieve woningen

Heb je een exclusieve woning? Dan is de kans groot dat jouw woning snel verkocht zal worden. Voor woningen boven de vraagprijs van EUR 750.000,- lijken op dit moment nog het meest interesse in te zijn.  Maar ligt je woning tussen de 200- en 400 duizend euro? Dan is er al veel concurrentie en meer aanbod van woningen. Dan zullen geïnteresseerden de woning graag willen bezichtigen om jouw woning met vergelijkbare woningen te kunnen vergelijken. Dus ook het soort huis dat je wilt verkopen is van invloed op na hoeveel bezichtigingen een huis wordt verkocht.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Zelfwoonhuisverkopen.nl helpt het aantal bezichtigingen voor verkoop huis laag te houden

Aantrekkelijkheid van de woning

Na hoeveel bezichtigen een huis verkocht wordt, is ook afhankelijk van hoe aantrekkelijk de woning is. Is jouw woning netjes opgeruimd, stijlvol ingericht en heb je achterstallig onderhoud weggewerkt? Dan laat je hier direct een betere indruk mee achter. Als je jouw huis gaat promoten, bijvoorbeeld via Funda of sociale media, zorg er dan dus voor dat je aantrekkelijke en professionele foto’s van jouw woning gebruikt. Want hoeveel bezichtigingen gemiddeld per huis nodig zijn om een huis te verkopen, wordt hierdoor lager.

aantrekkelijke woning zorgt voor minder bezichtigingen voor verkoop huis

Meer weten over na hoeveel bezichtigingen wordt een huis verkocht?

We hebben je geprobeerd een beeld te geven in hoeveel bezichtigingen per huis nodig zijn om een huis te verkopen. Wil je meer weten over na hoeveel bezichtigingen een huis verkocht wordt? Of wil je de hulp van Zelfwoonhuisverkopen inschakelen om sneller jouw woning te kunnen verkopen? Wij kunnen je woning in de stille verkoop aanbieden in ons grote netwerk van beleggers en investeerders. Het aantal bezichtigingen nodig bij deze doelgroep ligt aanmerkelijk lager in relatie tot de particuliere koper.

Wij kunnen je helpen het aantal bezichtigingen zo laag mogelijk te houden. En we doen dit zonder makelaarskosten voor de verkoper! Wil je meer weten? Dan kun je contact met ons opnemen door te bellen naar 085 – 06 06 027 of door ons een mail te sturen via info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×