Huis bezichtigen zonder makelaar

Huis bezichtigen zonder makelaar – Hier let je op

Huis bezichtigen zonder makelaar? Dat is zeker mogelijk! Als je zelf enige kennis hebt van de plaatselijke markt en in staat bent om een degelijke koopprijs in te schatten, kan het zich zeker lonen om een huis bezichtiging in te gaan zonder een dure makelaar. Maar waar let je op tijdens zo’n huis bezichtiging? Zelfwoonhuisverkopen vertelt je hier precies waar je op moet letten in zo’n situatie en welke voorbereidingen je moet treffen.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Diverse ogen klaar hebben staan

Een huis bezichtigen zonder makelaar doe je het beste samen met bekenden, vrienden en/of familieleden. 2 weten nu eenmaal meer dan 1. Op die manier maak je gebruik van de kennis en het technische inzicht van anderen. Let er bij de bezichtiging op dat iedereen zich zo neutraal mogelijk opstelt om je onderhandelingspositie zo sterk mogelijk te houden.

woning bezichtigen zonder aankoopmakelaar

Bereid je goed voor

Niet alleen het huis zelf is belangrijk, ook de omgeving is van belang. Verdiep je daarom in de mogelijkheden rondom het huis als je een huis gaat bezichtigen zonder makelaar. Hierbij denk je aan (snel)wegverbindingen in de buurt, openbaar vervoer, afstand tot het centrum en hoe ver weg of dichtbij je vrienden en familie wonen. Bekijk daarnaast ook wat de aankomende wijkplannen eventueel zijn en met welke issues de buurt eventueel kampt. Bekijk tot slot ook goed de documentatie die je van de verkopende partij hebt ontvangen en eventuele foto’s online. Schrijf van tevoren alle vragen die je kunt verzinnen op.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

voorbereiden op huis bezichtigen

Inspecteer het gehele huis goed

Je hebt als mogelijke koper een zogenaamde onderzoeksplicht. Onderzoek daarom bij een huis bezichtiging de gehele woning goed voordat je deze gaat kopen zonder makelaar. Bekijk alle kamers, van de slaapkamer tot aan de kruipruimte, en vergeet ook het exterieur niet. Laat je vooral niet gek maken door mooie verkooppraatjes. Stel op dit punt de vragen die je van tevoren hebt opgeschreven en vraag ook specifiek naar gebreken en de reden voor de verkoop van het huis. De verkoper heeft namelijk een meldingsplicht. Zo weet je zeker waar je aan toe bent qua eventuele reparatie en/of renovatiekosten op een later moment.

huis bezichtigen zonder makelaar

Meer informatie? Neem contact op

Wil je meer informatie over wat je moet doen als je een huis koopt zonder makelaar? Wil je meer tips over waar je op moet letten bij een bezichtiging in zo’n situatie? Neem dan direct contact met ons op. Zelfwoonhuisverkopen vertelt je exact wat je het beste kunt doen! Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×