Huis kopen van ouders

Een huis kopen van ouders, hoe zit dat?

Hebben jouw ouders hun huis te koop gezet? En overweeg je hun huis te kopen? Omdat je jezelf er al helemaal in ziet wonen? Of omdat je het huis vervolgens terug wilt verhuren? Een huis kopen van ouders is zeker een optie, welke reden er ook achter zit, maar er zijn wel voorwaarden aan verbonden. Daarom vertelt Zelfwoonhuisverkopen.nl je graag hoe een huis kopen van ouders precies zit.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Speciale constructie

Een huis kopen van ouders is zeker mogelijk, maar dit gaat wel via een speciale constructie. Ouders mogen zelf bepalen aan wie zij hun woning verkopen. Ze mogen ook zelf de vraagprijs voor de woning bepalen. Dat klinkt heel aantrekkelijk, maar als jouw ouders de woning voor een bedrag onder de woningwaarde aan jou verkopen, krijg je te maken met schenkbelasting. Nu is het wel zo dat jouw ouders bij het verkopen van hun woning aan jou een schenking mogen doen. Dit bedrag kun je in mindering brengen op de koopprijs. Jouw ouders mogen, onder bepaalde voorwaarden, € 28.947 belastingvrij aan jou schenken voor de aankoop van de woning. Handig om te weten!

speciale constructie bij huis kopen van ouders

Woning terug verhuren

Je kunt ook een huis kopen van ouders en het huis vervolgens terug verhuren. Wil jij de woning na aankoop aan jouw ouders terug verhuren? Dan moet je nadenken over een passend huurtarief. De belastingdienst stelt dat op jaarbasis 6% van de WOZ-waarde een redelijk huurtarief is. Als je daar onder gaat zitten, zul je erfbelasting moeten betalen over het bedrag dat jouw ouders te weinig aan rente hebben betaald. Ook moet je er rekening mee houden dat als je zelf niet in de woning gaat wonen, je het hoge tarief overdrachtsbelasting van 8% moet betalen. Ook profiteren je ouders niet langer van de hypotheekrenteaftrek.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Hulp van Zelfwoonhuisverkopen.nl bij een huis kopen van ouders

Je kunt dus zeker het huis kopen van jouw ouders. Denk er wel goed over na wat je met het huis wilt en hoe je de koop en verkoop het beste kunt aanpakken. Wil je hier advies over? Of hulp bij? Dan kun je terecht bij Zelfwoonhuisverkopen.nl. Wij bieden je een geschikte oplossing die past bij jouw situatie!

hulp bij huis kopen van ouders

Meer informatie? Neem contact op

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een huis kopen van ouders? Of wil je onze hulp inschakelen om het huis te kopen van jouw ouders? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×