Huis laten taxeren voor verkoop: hoe werkt het?

Mijn huis laten taxeren voor verkoop

Als je jouw huis wilt verkopen, wil je dit natuurlijk doen tegen de best mogelijke prijs. Veel mensen denken dat het laten taxeren van je huis een succesvolle verkoop met zich meebrengt. Maar een huis laten taxeren voor verkoop is geen verplichting en is ook helemaal niet altijd nodig. Uiteindelijk is het een schatting van de waarde van de woning waarbij een officieel taxatierapport kan oplopen tot meer dan 1000 euro. Ervaring leert zelfs dat het taxeren van een woning geen garantie biedt op de verkoop van de woning. Zelfwoonhuisverkopen vertelt je graag hoe je jouw huis kunt verkopen zonder taxatie en op deze manier veel kosten kunt besparen. Lees snel verder!

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Waarom een huis laten taxeren voor verkoop?

Wil je weten wat jouw woning waard is om een geschikte vraagprijs te kunnen bepalen? Dan kun je ervoor kiezen om jouw huis te laten taxeren voor verkoop. Dit kun je laten doen door een ervaren verkoopmakelaar die zich regelmatig bezighoudt met het vergelijken van vraagprijzen van woningen. Met het deskundige advies van een verkoopmakelaar, kun je een passende vraagprijs voor de verkoop van jouw woning opstellen. Veel woningverkopers kiezen hier dan ook voor. Maar een officieel taxatierapport is niet verplicht wanneer jij jouw huis wilt aanbieden op de woningmarkt.

Huis laten taxeren voor verkoop

Wanneer is een taxatie wel onmisbaar?

Er zijn situaties waarin een huis laten taxeren voor verkoop onmisbaar is, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een hypotheek. Hiervoor heb je namelijk wel een taxatierapport nodig. De koper kan op deze manier aantonen dat het leenbedrag niet hoger is dan de waarde van de woning. Dus heb je een hypotheek nodig? Zorg er dan voor dat je jouw huis wel laat taxeren voor verkoop.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Huis laten taxeren voor verkoop

Woning verkopen zonder taxatie

Je kunt er dus voor kiezen om jouw woning te verkopen zonder het huis te laten taxeren voor verkoop. Zelfwoonhuisverkopen kan je hierbij helpen. Wij weten alles over de huidige huizenmarkt en kunnen je helpen direct jouw woning te verkopen voor de beste prijs zonder dat je het huis laat taxeren voor verkoop. Je zit nergens aan vast en betaalt geen onnodig dure makelaarskosten. Dus wil jij jouw huis verkopen tegen de best mogelijke voorwaarden? Dan kun je het beste bij ons terecht!

Huis laten taxeren voor verkoop

Meer weten over taxeren?

Wil je meer weten over het belang van jouw huis laten taxeren voor verkoop? Of wil je onze hulp inschakelen om jouw woning zonder taxatie te verkopen? Neem gerust contact met ons op bij vragen of voor meer informatie. Je bereikt ons door te bellen naar 085 – 06 06 027 of door ons een mail te sturen via info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×