Huis onder water: angst voor restschuld hypotheek remt verkoop huizen

Kan mijn woning onder water komen doordat de huizenprijzen dalen?

Als je hypotheekschuld hoger is dan de waarde van jouw woning, staat je huis onder water. Dit kan een probleem zijn als je wilt verhuizen. Want verkoop je een huis dat onder water staat, dan blijf je met een restschuld zitten. Dit maakt dat particulieren nu minder snel huizen kopen. Door de toekomstige daling van de huizenprijzen, heerst er een angst op een restschuld van de hypotheek. Dit heeft een remmend effect op de huizenmarkt, want huizen raken minder snel verkocht. Gelukkig heeft Zelfwoonhuisverkopen hier een oplossing voor. Wij kunnen je namelijk helpen snel een huis verkocht te krijgen aan een belegger. Ben je benieuwd hoe dat gaat? Lees dan snel verder.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wanneer staat een huis onder water?

Is jouw hypotheek hoger dan de waarde van jouw woning? Dan staat je huis dus onder water. Jouw woning staat onder water voor het verschil tussen de verkoopwaarde van jouw woning en de hypotheek die je nog moet afbetalen. Dus stel de verkoopwaarde is €300.000 en je moet nog een hypotheek van €350.000 afbetalen? Dan staat je huis onder water voor een bedrag van €50.000.

Ga voor jezelf na of je destijds de hypotheek hebt afgesloten mét of zonder de NHG (Nationale Hypotheek Garantie) regeling. Als je dit namelijk wel hebt gedaan zou dit kunnen schelen in de eventuele restschuld op de woning. Dit hangt af van de situatie en iedere situatie wordt apart bekeken.

Zorgen restschuld hypotheek zelfwoonhuisverkopen

Hoe weet ik of mijn huis onder water staat?

Je kunt zelf eenvoudig checken of jouw huis onder water staat. Je hebt hiervoor drie bedragen nodig. De waarde van jouw woning, de resterende hypotheekschuld en het eventueel opgebouwde vermogen binnen de hypotheek.

De resterende hypotheekschuld en het eventueel opgebouwde vermogen binnen de hypotheek zijn makkelijk te bepalen bedragen, want in het jaaroverzicht van jouw hypotheekverstrekker kun je vinden hoeveel openstaande schuld je nog hebt. Hier staat ook hoeveel vermogen je eventueel hebt opgebouwd binnen de hypotheek.

De huidige waarde van jouw woning bepalen, wordt lastiger. Hiervoor kun je kijken naar de WOZ-waarde en de verkoopcijfers van vergelijkbare huizen bij jou in de buurt. Maar om zeker te zijn van een goede schatting van jouw woningwaarde, kun je het beste een waardebepaling laten doen door ons.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

hoe weet je of je huis onder water staat door restschuld hypotheek te berekenen

Mijn woning staat onder water, wat nu?

Als jouw woning onder water staat, kun je verschillende dingen doen. Je kunt extra aflossen om je woning weer boven water te krijgen of de hypotheek oversluiten. En je kunt ook jouw huis onder water verkopen. Als je dit doet kun je met een restschuld op je hypotheek achterblijven. Helaas verslechterd de woningmarkt op dit moment door de dreiging van een recessie, inflatie en oplopende energiekosten.

Zelfwoonhuisverkopen kan je helpen je huis snel te verkopen voor een eerlijke prijs. Wij beschikken over een groot netwerk van beleggers die vaak zonder voorbehouden woningen aankopen. Vaak kun je ook je woning verkopen op een overdrachtsdatum die jou het beste uitkomt. Dit voorkomt ook weer dubbele lasten en een eventueel overbruggingskrediet.

Snel een woning verkopen met Zelfwoonhuisverkopen.nl

Wil je snel jouw woning verkopen? Omdat jouw huis onder water dreigt te gaan staan? Of omdat je bang bent dat jouw woning onder water staat en je met een grotere restschuld op de hypotheek blijft zitten zodra de huizenprijzen dalen? Zelfwoonhuisverkopen helpt je hierbij! Hoe we dat doen? Wij kopen eengezinswoningen en appartementen uit eigen middelen of via ons uitgebreide netwerk van investeerders. Het voordeel hiervan is dat je direct jouw huis verkoopt zonder voorbehoud en voor een eerlijke prijs. Dit geeft je zekerheid, veel gemak en geen risico’s. En wij nemen je alles uit handen, ook de extra kosten.

huis verkopen met Zelfwoonhuisverkopen.nl

In 3 stappen jouw huis verkopen

Door onze hulp in te schakelen, is jouw woning zo verkocht. Wij doen dit in 3 stappen.

 • Stap 1: Een afspraak inplannen. Neem contact met ons op door ons te bellen, een e-mail te sturen of het contactformulier op de website in te vullen. Wij zullen vervolgens een eerste gesprek met je inplannen. Tijdens dit gesprek brengen we jouw situatie in kaart. Zo kunnen we bepalen hoe we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Uiteraard is dit gesprek geheel vrijblijvend.
 • Stap 2: De waardebepaling. Heb je aan de hand van het eerste gesprek besloten dat je onze hulp wel kunt gebruiken bij het verkopen van jouw woning? Dan gaan we jouw huis bekijken. Ook doen we een waardebepaling van het huis en stellen we vast wat jouw wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld de woning een periode terughuren? Of heb je een specifieke overdrachtsdatum in gedachten? Jij mag het zeggen!
 • Stap 3: Wij doen een bod. Nu alles besproken is, de waardebepaling gedaan is en we weten wat jij wilt, doen we een passend bod. Accepteer je dit bod? Gefeliciteerd, jouw huis is verkocht! En je hoeft je geen zorgen te maken over de administratieve afhandeling van de verkoop, want dat regelen wij. Zo heb je een zorgeloze verkoop met veel gemak. Ook als jouw huis onder water staat.

Jouw woning verkopen met Zelfwoonhuisverkopen.nl? Bel direct

Wil jij met onze hulp snel jouw woning kunnen verkopen? Of je huis onder water staat of niet, wanneer het verkopen van een huis langer duurt is een huis verkopen aan beleggers via Zelfwoonhuisverkopen dé oplossing. En je betaalt geen makelaarskosten! Wil je een eerste afspraak met ons inplannen? Bel naar 085 – 06 06 027, stuur een mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier. Heb je vragen? Of wil je graag meer informatie over een woning onder water, restschuld op de hypotheek of de dalende huizenprijzen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×