Huis verkocht wanneer geld

Huis verkocht. Wanneer geld?

“Huis verkocht. Wanneer geld?” Wanneer een huis is verkocht stellen veel mensen deze vraag. Als verkopende partij wil je nu eenmaal, het liefst zo snel mogelijk, het geld op je rekening hebben staan. In de praktijk blijkt dit vaak te zijn op de dag nadat de overdracht bij de notaris is ondertekend. Het kan echter ook gebeuren dat het geld 2 á 3 dagen later op je rekening staat. Zelfwoonhuisverkopen vertelt je graag meer over wat er komt kijken bij het verkopen van je huis en het overmaken van het geld op je rekening.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wanneer is een huis verkocht?

Is de wettelijke bedenktijd verstreken en zijn de ontbindende voorwaarden verlopen? Proficiat, je huis is verkocht! Nu regelt de notaris de verdere juridische afhandeling en zorgt hij of zij ervoor dat de uiteindelijke koper de officiële eigenaar van het huis wordt. Wanneer je de akte hebt ondertekend bij de notaris, komt deze in de administratie van het kadaster terecht. Vervolgens maakt de koper van het huis de koopsom over op de onafhankelijke derden rekening van het notariskantoor. Na de ondertekening van de akte doet de notaris een aantal controles voordat het geld aan de verkoper doorbetaald kan worden.

huis verkocht wanneer geld? wanneer is een huis verkocht?

Zodra alles klopt

Zodra de notaris heeft aangegeven dat alles op de correcte manier is verlopen, betaalt hij of zij de koopsom uit aan de verkoper. In de meeste situaties wordt de koopprijs eerst aan de bank betaald voor het afbetalen van de hypotheek. Gaat het niet om een huis, maar om een appartement? Dan moeten bijvoorbeeld de vve- of servicekosten vaak eerst nog worden betaald. Wat daarna overblijft, is voor jou als verkoper. Hierdoor duurt het vaak 1 tot 3 dagen voordat het geld op je rekening staat nadat je je huis hebt verkocht. Is het geld nodig voor het kopen van een nieuw huis? Dan wordt het geld niet uitgekeerd maar direct gebruikt voor het kopen van je nieuwe huis.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

wanneer alles klopt krijg je het geld van de verkoop van je geld

Huis verkocht met restschuld

Het komt voor dat de koopprijs uit onvoldoende geld bestaat om de hypotheeklening van de bank af te betalen. Wanneer dat gebeurt, blijf je met een restschuld zitten nadat je je huis verkocht hebt. In enkele situaties kan de restschuld gebruikt worden bij het meefinancieren van de hypotheek van het nieuwe huis. Soms moet de restschuld afbetaald worden bij de verkoop. Dit geld betaal je op de rekening van de notaris die het vervolgens overmaakt aan de bank.

huis verkocht met restschuld

Meer informatie? Neem contact op

Wil je meer weten over alle ins en outs rondom de verkoop van je huis en wanneer het geld op je rekening staat? Wil je je huis verkopen en heb je daar advies of andere hulp bij nodig? Neem dan gerust contact op met ons. Met onze hulp is jouw huis snel en juist verkocht. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×