Huis verkopen aan bekende

Tips voor een huis verkopen aan bekende

Wil je jouw huis graag verkopen? En ken je iemand die wel geïnteresseerd is in jouw woning? Dat klinkt goed en snel geregeld, een huis verkopen aan bekende. Maar is dat ook zo? Natuurlijk scheelt het al dat je jouw huis niet op Funda hoeft te zetten, dat je geen foto’s van het huis hoeft te laten maken en dat je weet met wie je te maken hebt.

Toch komt er meer bij kijken dan je denkt. En daarom is het verstandig om iemand bij de onderhandelingen te betrekken. Iemand die niet emotioneel betrokken is, zoals de experts van Zelfwoonhuisverkopen. In deze blog vertellen we je waarom.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

1. Laat een waardebepaling doen

Ook als je jouw huis gaat verkopen aan een bekende, wil je hiervoor een eerlijke prijs ontvangen. Bij de verkoop van jouw huis moet je rekening houden met de marktwaarde. Als er voor het huis minder dan de marktwaarde wordt betaald, dan wordt dit gezien als een schenking en moet je hier als verkoper belasting over betalen. Laat ons daarom een correcte waardebepaling doen van jouw woning. Zo weet je zeker dat je jouw woning voor een juiste prijs verkoopt.

hulp bij huis verkopen aan bekende

2. Hulp bij het maken van het verkoopdossier

Als een bekende jouw huis koopt, weet diegene al hoe de woning eruit ziet. Maar er is meer informatie nodig voor een koper dan dat. Denk aan het taxatierapport, de eigendomsakte en meer. Door onze hulp in te schakelen, ben je ervan verzekerd dat alle nodige informatie over het huis gebundeld wordt in een verkoopdossier. Zo kun je jouw huis zonder zorgen verkopen aan een bekende.

3. Eerlijke onderhandelingen

Soms is met een bekende onderhandelen moeilijker dan met een onbekende. Want je bent emotioneel betrokken. Wij zijn dat niet. Wij staan je bij tijdens de onderhandelingen en helpen je tot afspraken te komen die ook voor jou gunstig zijn.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

hoe werkt een huis verkopen aan bekende

4. De afspraken vastleggen in een koopovereenkomst

Zijn de onderhandelingen gedaan? En hebben jij en de koper van jouw huis een akkoord bereikt? Gefeliciteerd met jouw huis verkopen aan een bekende. De gemaakte afspraken zullen nog wel moeten worden vastgelegd in een koopovereenkomst. In een koopovereenkomst staan onder andere de overeengekomen verkoopprijs van het huis en de ontbindende voorwaarden. Ook hier helpen wij je graag bij. Wij hebben hier namelijk veel verstand van en zorgen ervoor dat alle nodige zaken in de koopovereenkomst vermeld worden.

contact met zelfwoonhuisverkopen voor onderhands verkopen huis

Huis verkopen aan een bekende met Zelfwoonhuisverkopen.nl

Kunnen wij jou helpen met een huis verkopen aan een bekende? Bel ons dan gerust op 085 – 06 06 027 of stuur een mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl. Wil je meer informatie? Of heb je nog vragen? Neem ook dan contact met ons op. We vertellen je graag meer.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×