Huis verkopen aan kind

Huis verkopen aan kind, hoe werkt dit?

Wil je jouw huis verkopen aan jouw kind? Dit lijkt op het eerste gezicht natuurlijk een slimme keuze. Op deze manier heb je jouw huis snel verkocht en je kunt hierdoor al een deel van jouw vermogen naar de kinderen doorschuiven om belasting te besparen. Maar er zitten enorme nadelen aan een huis verkopen aan jouw kind. Als je jouw woning bijvoorbeeld na verkoop terug huurt, heeft dit grote gevolgen voor de belasting. Maar ook als jouw kind er zelf blijft wonen, moet je met bepaalde zaken rekening houden. Daarom vertelt Zelfwoonhuisverkopen.nl je graag hoe een huis verkopen aan jouw kind werkt.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Huis verkopen aan kind en vervolgens terughuren

Wil je jouw huis verkopen aan jouw kind en dit huis vervolgens terughuren? Weet dan dat jouw kind sinds 1 januari 2023 10,4% overdrachtsbelasting moet betalen als jij zelf in het huis blijft wonen. Daarop komt nog dat jouw kind ook elk jaar Box 3 belasting moet betalen over de overwaarde. Zelf raak je de aftrek van hypotheekrente kwijt en over de koopprijs betaal je ook belasting in Box 3. Voor de huurprijs heeft De Belastingdienst gesteld dat op jaarbasis 6% van de WOZ-waarde een redelijk huurtarief is. Gaan jullie hieronder zitten? Dan moet jouw kind erfbelasting betalen over het bedrag dat jij te weinig aan rente betaald. Flink wat kosten dus.

huis verkopen aan kind en terughuren

Huis verkopen aan kind en zelf verhuizen

Wil je jouw huis verkopen aan jouw kind en zelf verhuizen? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over de vraagprijs. Want als je jouw woning voor een bedrag onder de woningwaarde verkoopt, krijg je te maken met schenkbelasting. Je mag wel een schenking doen als je jouw woning aan jouw kind verkoopt. Hierbij gaat het om een bedrag van € 28.947 dat je, onder bepaalde voorwaarden, belastingvrij aan jekind mag schenken voor de aankoop van de woning. Dit bedrag kun je dus in mindering brengen op de koopprijs.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Zelfwoonhuisverkopen.nl helpt je bij de verkoop!

Het verkopen van een woning aan jouw kind wordt al een stuk gemakkelijker met de hulp van Zelfwoonhuisverkopen.nl. Wij weten precies hoe we een woning snel en op de juiste manier kunnen verkopen. Ook kunnen wij je bijstaan met deskundig advies. We bieden je een geschikte oplossing die bij jouw situatie past!

Onderhandse verkoop huis

Meer informatie over een huis verkopen aan kind?

Je kunt dus wel een huis verkopen aan jouw kind. Maar je moet je wel afvragen of dit voor beide partijen voordelig is. Wil je hier meer over weten? Of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×