Huis verkopen en emigreren belasting

Voor- en nadelen van een huis verkopen en emigreren?

Wil je graag emigreren naar het buitenland? Maar heb je nog een woning hier? Dan kun je ervoor kiezen om jouw woning te verkopen. Of natuurlijk om de woning te verhuren. Zowel aan een huis verkopen en emigreren als aan een huis verhuren en emigreren zitten voor- en nadelen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zal de één beter zijn dan de ander. Zelfwoonhuisverkopenl zet de voor- en nadelen van een huis verkopen en emigreren graag voor je op een rijtje. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken en beslissen wat voor jou het beste is.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Hoe lang blijf je weg?

Voordat we kunnen vaststellen of een huis verkopen en emigreren beter is dan een huis verhuren, is het belangrijk dat je voor jezelf vaststelt of je voor een bepaalde periode of definitief gaat emigreren. Wil je een nieuw bestaan opbouwen in het buitenland? Dan heb je hier geen woning nodig. Ben je van plan om terug te keren? Dan is het handig dat je hier nog een woning hebt. Maar houd er ook altijd rekening mee dat emigreren naar het buitenland kan tegenvallen. Misschien had je er meer van verwacht en wil je toch na enige tijd in het buitenland te hebben gezeten liever weer in Nederland wonen. Dit moet je allemaal meenemen voordat je besluit om jouw huis te verkopen of te verhuren.

huis verkopen en emigreren

Huis verkopen

Jouw huis verkopen en emigreren, wat levert het je op? Ten eerste kun je hierdoor met een gerust hart naar het buitenland. Je hebt geen omkijken meer naar de woning. Bovendien kun je het geld dat jouw woning opbrengt vast goed gebruiken in de eerste periode die je in het buitenland doorbrengt of voor de aankoop van een nieuwe woning. Tot slot betaal je meer belasting als je het huis aanhoudt, het is dus voordeliger om het huis te verkopen. Maar hierbij is het wel belangrijk dat je de woning verkoopt voor vertrek. Als je de woning na vertrek verkoopt, betaal je meer belasting. Daarbij is een huis snel verkopen soms lastiger dan je van tevoren misschien zou denken. Denk ook hieraan als je jouw huis wilt verkopen en emigreren.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

zelf huis verkopen belastingen

Huis verhuren

Je kunt er ook voor kiezen om jouw huis te verhuren. Dit biedt vooral uitkomst als je besluit terug te keren naar Nederland. Je hoeft dan geen nieuw huis te kopen, want je kunt gewoon weer jouw eigen huis is. Daarbij levert een huis verhuren je huurinkomsten op. Maar er zitten ook flink wat nadelen aan een huis verhuren als je gaat emigreren. Zo heb je geen toezicht op het huis, heeft de huurder meer rechten dan de verhuurder, blijf je zelf wel verantwoordelijk voor het huis, moet het huis onderhouden worden en blijven verzekeringen, belastingen, gemeente lasten, etc. doorlopen. Ook geeft de bank vaak geen toestemming voor het verhuren van een huis.

Meer weten over een huis verkopen en emigreren?

Het is dus afhankelijk van jouw situatie of je jouw huis het beste kunt verkopen of verhuren. Wil je meer weten over een huis verkopen en emigreren? En de mogelijkheden hiervan? Neem dan contact op met Zelfwoonhuisverkopen.nl. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×