Huis verkopen met overwaarde? Zo doe je dat!

Huizen stijgen in waarde, vooral in de afgelopen jaren. De waarde van huizen zijn vooral gestegen door de enorme vraag. Voor jou gunstig als je jouw huis een aantal jaar geleden voor een lagere prijs hebt gekocht. Dikke kans dat je dan je huis kan verkopen met overwaarde. De waarde van je huis is enorm gestegen zodat je bij een verkoop een flink bedrag overhoudt. Heb jij besloten om gebruik te maken van deze prijzenstijging in de huizenmarkt? Lees dan snel verder.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

De overwaarde wordt berekend over de verkoopprijs minus de eventuele makelaarskosten en hypotheken. Oftewel de uitstaande schulden worden verrekend met de uiteindelijke verkoopprijs. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk overwaarde overhouden. Dit komt immers zo op je bankrekening te staan, maar dan is het wel zaak dat je jouw huis snel, zonder hoge kosten en voor de juiste prijs weet te verkopen. Er bestaat ook een manier om te besparen op de makelaarskosten. Wij van Zelfwoonhuisverkopen kunnen je hierin bijstaan en adviseren. Benieuwd hoe jij jouw huis met veel overwaarde verkoopt? Wij leggen je het uit in deze blog.

Overwaarde huis bij verkoop

Hoe zorg je voor veel overwaarde? Over het algemeen geldt: ‘Hoe sneller je een huis verkoopt, hoe sneller je van de overwaarde kunt genieten.’ Dit betekent niet dat je meteen de jackpot krijgt, huizenprijzen stijgen, waardoor het zomaar kan zijn dat je huis nog meer waard kan worden. Je kunt er voor kiezen om hierop te wachten. Voordeel is dat er een kans bestaat dat je van nóg meer overwaarde kunt genieten. Nadeel hieraan is dat je de kans loopt dat je huis ineens minder waard wordt. Niemand heeft een glazen bol. Beursdalingen, crisis of andere onverwachte omstandigheden kunnen een lagere verkoopprijs veroorzaken. Wachten op het flinke bedrag aan overwaarde is een risico en niet altijd de juiste keuze. We zagen in de vorige crisis dat huizen juist “onder water” kwamen te staan en voor langere tijd te koop stonden.

huis verkopen met overwaarde blog huizen

Een huis met overwaarde is fijn en het is logisch dat je hier van wilt genieten. Maar dan wil je natuurlijk wel genoeg overhouden. Verder loop je het risico dat je jouw huis niet snel genoeg verkoopt. Dit kan lastig zijn, zeker als je inmiddels al plannen hebt gemaakt om je overwaarde voor te gebruiken. Een huis dat niet snel wordt verkocht brengt kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan: hypotheeklasten, energielasten en gemeentebelasting. Je kunt dus wel veel overwaarde hebben, maar elke dag dat je huis te koop staat kost het ook geld. Daarom is het kunst om je huis zo snel mogelijk te verkopen voor een zo goed mogelijke prijs. Zelfwoonhuisverkopen helpt door snel een gericht en eerlijk bod te doen. Wij kijken naar de marktwaarde en verkoopcijfers van andere verkochte woningen. Wij werken zonder makelaarskosten en zonder voorbehouden. Zo haal je meer overwaarde uit je huis en maak je geen onnodige kosten!

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Huis met overwaarde verkopen

Hoe kan Zelfwoonhuisverkopen overwaarde voor je huis creëren? Wij stellen je in staat om zelf je huis met overwaarde te verkopen. Het eerste wat je kunt doen is onze werkwijze en reviews te lezen. Hierin staat vermeldt hoe wij te werk gaan. Wij beschikken over een team met experts en dragen zorg voor een zorgvuldige afhandeling. Nadat je onze website hebt doorgenomen kun je contact met ons opnemen. Wij plannen dan een belafspraak in. Tijdens de eerste afspraak bespreken we jouw wensen en situatie. Zo’n eerste gesprek is belangrijk om te bepalen hoe we voor jou de beste verkoop kunnen realiseren. Een goede vertrouwensbasis is immers van belang bij een succesvolle verkoop. Na het eerste gesprek bepalen we samen de beste verkoopstrategie en volgt de waardebepaling. Wij gaan dan de waarde van je huis bepalen en samen met ons kun je dan ook gelijk een eventuele overwaarde van je huis berekenen.

huis verkopen met overwaarde blog

Nadat de waarde van je huis is bepaald kijken wij samen naar een passend bod voor je huis. Groot voordeel: je bent volledig betrokken bij de verkoop en blijft zelf in de regie. Je bepaalt zelf de verkoopdatum en kunt zelfs de woning nog een tijdje terughuren indien nodig. Accepteer je het bod? Wij regelen de rest en jij ontvangt de overwaarde van je huis zo snel mogelijk. Zelfwoonhuisverkopen zorgt erop deze manier voor dat je jouw huis binnen no-time verkoopt, weinig kosten maakt en veel overwaarde van de verkoop van je huis overhoudt.

Waarom zou je jouw huis via ons willen verkopen?

Overwaarde overhouden na de verkoop van je huis is mogelijk, mits je weet waar je mee bezig bent. Veel mensen denken dat het verkopen van een huis zeer eenvoudig is. Toch is het verkopen van een woonhuis minder makkelijk dan mensen denken. Vooral als je eigen kennis beperkt is. Je hoopt veel kosten te besparen, maar uiteindelijk kan het meer kosten in opbrengst en tijd met zich meebrengen. Wil jij het gemak van een makelaar, maar zonder de kosten die dat met zich meebrengt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te bepalen wat voor jou de beste manier van verkoop is. Een verkoop via ons brengt de volgende voordelen met zich mee;

 • Ons bod is zonder voorbehoud van financiering;
 • De overdracht vindt plaats op het moment dat jij dat wilt;
 • We beschikken over een groot landelijk netwerk van investeerders welke altijd geïnteresseerd zijn in onroerend goed;
 • Wij rekenen géén commissie. Je bespaart duizenden euro’s door makelaarskosten te besparen;
 • Bij ons heeft de verkoper de regie, heb je specifieke wensen? Wij nemen ze met je door;
 • Wij staan voor openheid, professionaliteit, eerlijkheid en transparantie. Op deze manier wordt je huis in alle openheid op een professionele en transparante manier verkocht.
 • Je krijgt snel duidelijkheid over de waarde van je huis.

huis verkopen met overwaarde blog contract ondertekenen

Geïnteresseerd geraakt om je huis met overwaarde te verkopen?

Je weet nu wat Zelfwoonhuisverkopen voor je kan betekenen. Verder weet je hoe je jouw huis snel kunt verkopen. Het is fijn om je huis snel en onder jouw eigen voorwaarden te verkopen want zo houd je meer overwaarde over. Maar Zelfwoonhuisverkopen kan nog meer voor je betekenen. Zo kunnen wij je helpen bij het vinden van een nieuwe woning. We kunnen je huis kopen en hem ook voor een periode weer terug verhuren, mocht je op zoek zijn naar een andere woning. Ook kunnen wij ons netwerk inlichten over jouw zoektocht en kunnen we je helpen bij de aankoop van een nieuw huis. Wellicht zit er wel iets in ons eigen bestand? Verder kunnen wij je van verder advies voorzien en instaan voor een vlotte verkoop. Wil jij je huis met overwaarde verkopen? Neem dan contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×