Huis verkopen onder WOZ waarde

Mag ik mijn huis verkopen onder WOZ waarde?

Wil je jouw huis verkopen onder WOZ waarde? Bijvoorbeeld omdat je jouw woning goedkoop wilt verkopen aan een familielid, zoals jouw zoon of dochter? Weet dan dat dit niet zomaar gaat. De Belastingdienst houdt namelijk alle huisverkopen in de gaten. Zodra er een huis voor een opvallend lage prijs verkocht wordt, kan de Belastingdienst een onderzoek starten. En dat kan voor problemen gaan zorgen. Gelukkig is er wel een manier waarop je jouw huis kunt verkopen onder de WOZ waarde zonder dat de Belastingdienst hier een probleem van maakt. Wil je weten hoe? Wij vertellen het je in deze blog.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Een huis verkopen onder de WOZ waarde is een schenking

Er is een mogelijkheid om jouw huis te verkopen onder de WOZ waarde. De Belastingdienst ziet een verkoopbedrag onder de WOZ waarde, als een schenking. Je betaalt over een schenking belasting, dit kan 10% tot 20% zijn. Echter is er bij een schenking sprake van een bepaalde vrijstelling. Je mag een deel belastingvrij schenken aan een persoon jonger dan 40 jaar. Haal je dit deel van de WOZ waarde van de woning? Dan kun je jouw huis dus verkopen onder de WOZ waarde. En dat zonder problemen met de Belastingdienst. Je moet hiervoor wel kunnen aantonen dat de schenking gebruikt is voor de aankoop van de woning of het aflossen van de hypotheek, dat er beroep gedaan wordt op de verhoogde schenkvrijstelling en dat de persoon aan wie je schenkt jonger is dan 40 jaar.

huis verkopen onder woz waarde

Meer schenken is meer schenkbelasting

Je kunt dus jouw huis verkopen onder de WOZ waarde als je een deel belastingvrij schenkt. Wil je meer schenken dan het belastingvrije deel? Dan betaal je hier natuurlijk weer schenkbelasting over. Al kan dit uiteindelijk wel voordeliger uitpakken. Want als de koper jouw zoon of dochter is, ben je bij een schenking als het ware de erfenis alvast aan het ‘uitdelen’. En dat heeft twee voordelen. Ten eerste betaalt jouw zoon of dochter nu minder hypotheek, wat natuurlijk nooit verkeerd is. Ten tweede is de schenkbelasting die over de schenking betaald moet worden soms lager dan de erfbelasting die jouw zoon of dochter moet betalen als zij hun ‘erfdeel’ zouden krijgen.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

huis verkopen onder woz waaarde succesverhaal

Hulp bij een huis verkopen onder de WOZ waarde

Er bestaan ook nog andere manieren voor het verkopen van je huis onder WOZ waarde. En ook als je van plan bent te verkopen buiten de familie. Een mogelijkheid hiervoor is aantoonbaar maken dat je woning een lagere marktwaarde heeft in vergelijking met de WOZ waarde. Zo is een huis met veel gebreken uiteraard minder waard dan een huis wat op en top onderhouden is.

Wil je hulp inschakelen om jouw huis te verkopen onder de WOZ waarde? Zelfwoonhuisverkopen.nl staat voor je klaar. We vertellen je graag meer over hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie door te bellen naar 085 – 06 06 027 of een e-mail te sturen naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×