Nieuw huis kopen oude nog niet verkocht

Hoe een nieuw huis kopen als oude huis niet verkocht is

Heb je eindelijk jouw droomhuis gevonden? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk in wonen. Maar kan je zomaar een nieuw huis kopen terwijl jouw oude huis nog niet verkocht is? Hoe langer je wacht met het kopen van jouw droomhuis, hoe groter de kans dat iemand anders je voor is. En dat is niet wat je wil, want hoe vaak vind je nu een huis dat alles heeft wat je zoekt? Zelfwoonhuisverkopen vertelt je graag meer over een nieuw huis kopen terwijl jouw oude huis nog niet verkocht is. We leggen uit hoe dit werkt en of het haalbaar is.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Situaties waarin je direct een huis kunt kopen

Voordat je een nieuw huis gaat kopen terwijl jouw oude huis nog niet verkocht is, moet je goed nadenken over jouw situatie. Is dit haalbaar voor jou? Want als je zonder nadenken jouw wens volgt en direct jouw droomhuis koopt, kan je dit later duur komen te staan. Er zijn een aantal situaties waarin je wel een nieuw huis kunt kopen terwijl jouw oude huis nog niet verkocht is. Dit kan wanneer:

 • Je de dubbele woonlasten kunt dragen
 • Je de overwaarde van jouw oude huis niet in de nieuwe woning hoeft te investeren
 • Je de ruimte hebt om een lagere prijs voor jouw oude woning te accepteren
 • Het echt jouw droomhuis is en je koste wat kost in dit huis wilt wonen

nieuw huis kopen terwijl oude huis nog niet is verkocht

Overbruggingskrediet

Er is ook een andere manier waardoor je wel een nieuw huis kunt kopen terwijl jouw oude huis nog niet verkocht is. Je kunt namelijk bij jouw kredietverlener langsgaan voor een overbruggingskrediet. Met dit krediet is het mogelijk om alvast in jouw droomhuis te investeren. Zodra je jouw oude huis verkocht hebt, betaal je de lening terug. De maximale looptijd van het een overbruggingskrediet is 12 maanden en je leent een bedrag van minimaal €12.500,- tot maximaal de verwachte opbrengst van je oude huis. Het volledige bedrag betaal je terug op de verkoopdatum van jouw oude huis. Duurt de verkoop van jouw woning langer dan verwacht? Dan kun je met twee hypothecaire leningen komen te zitten. Dit zorgt voor een grotere afbetalingslast.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

ander huis kopen, oude huis nog niet verkocht

Meer mogelijkheden om een huis te kopen

Er zijn nog een aantal mogelijkheden, waardoor je toch jouw droomhuis kunt kopen terwijl jouw oude huis nog niet verkocht is. Deze zijn:

 • Hypotheekrenteaftrek, want je hebt recht op hypotheekrenteaftrek voor beide woningen.
 • Jouw oude woning tijdelijk verhuren, hierdoor krijg je toch inkomsten. Hiervoor moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.
 • Eigen geld inleggen, mits je natuurlijk genoeg eigen geld hebt.

mogelijkheden nieuw huis kopen

Meer over nieuw huis kopen terwijl oude huis nog niet verkocht?

Wil je meer weten over een nieuw huis kopen terwijl jouw oude huis nog niet verkocht is? Of wil je onze hulp inschakelen om jouw oude huis snel te verkopen? Neem gerust contact met ons op. Stuur een mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl of bel ons op 085 – 06 06 027.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×