Overwaarde bij scheiding

Wat doe je met de overwaarde van je woning na scheiding?

Hebben jullie besloten te gaan scheiden en zijn jullie beiden eigenaar van jullie woning? Dan is er een grote kans dat er op jullie woning een overwaarde rust. Dat is een bedrag waar jullie beiden voor een deel recht op hebben. Daar moet je dan dus iets mee doen. We leggen je in dit blog uit wat de overwaarde op een woning bij scheiding is en wat je ermee mag doen. Uiteraard vertellen we je ook hoe wij je kunnen helpen om zonder hoge makelaarskosten snel je woning te verkopen na de scheiding.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wat is overwaarde bij scheiding?

Overwaarde bij scheiding ontstaat wanneer de actuele waarde van jullie woning hoger is dan de resterende hypotheekschuld. Met andere woorden: de overwaarde is het verschil tussen wat jullie woning waard is en wat er nog aan hypotheekschuld openstaat. Deze overwaarde kan een behoorlijk bedrag zijn in de huidige huizenmarkt.

wat is overwaarde bij scheiding?

Wat kun je met de overwaarde van je huis doen bij scheiding?

Met de overwaarde op de woning na scheiding kun je het volgende doen:

 • Verkopen en verdelen: de meest mensen kiezen er na hun scheiding voor om de woning te verkopen en de overwaarde te verdelen.
 • Eén partner koopt de andere partner uit: wil jij de woning blijven wonen, dan kun je je ex uitkopen door hem of haar zijn of haar deel van de overwaarde te betalen. Meestal is dan een herfinanciering van de hypotheek nodig.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

overwaardwaarde woning snel in hand bij verkopen woning door scheiding

Wat als jullie de woning verkopen?

Als jullie de woning gaan verkopen, ontvangen jullie in beginsel ieder je deel van de woningwaarde inclusief de overwaarde die vrijkomt. Uiteraard kun je hierover ook afwijkende afspraken maken in het echtscheidingsconvenant. Maar daar gaan wij bij Zelfwoonhuisverkopen niet over.

Zelfwoonhuisverkopen inschakelen

Wel kunnen we jullie helpen met een snelle verkoop van de woning na de scheiding. Met onze hulp weet je zeker dat de verkoop voordeliger is dan wanneer je hiervoor een makelaar inschakelt. Door zelf je huis via ons te verkopen heb je géén hoge makelaarskosten, maar wel direct zekerheid en zeker géén gedoe meer. Dat is een fijn vooruitzicht na je scheiding, toch? Bovendien beschik je beiden snel over je deel van het geld dat de verkoop van je woning heeft opgebracht.

Onderhandse verkoop huis

Meer weten?

Wil je na jullie scheiding je woning verkopen met onze hulp? Of wil je meer weten over hoe het zit met de overwaarde van je woning na scheiding? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 085 060 60 27 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×