Het Succesverhaal, deel twee alweer. Een serie van persoonlijke verhalen. Begin dit jaar kregen Nico (67) en Simona (65) Arkesteijn de kans om hun appartement in Schiedam via Audacia Vastgoed te verkopen. Ze hadden geen concrete verhuisplannen, totdat Koen Overschie van Zelfwoonhuisverkopen.nl om de hoek kwam kijken.

Nico en Simona: Koen gaf aan ons zoveel mogelijk te willen ontzorgen. Het serviceniveau van Audacia Vastgoed ligt bijzonder hoog.”

Nico vertelt: ‘ons appartement stond nog niet te koop. We hadden ook niet de intentie om te verhuizen. Wel wilden we op termijn dichter in de buurt van onze dochter in Limburg gaan wonen.’ Nico is zeer te spreken over de dienstverlening van Koen Overschie van Audacia Vastgoed. In het interview licht hij toe hoe hij met het bedrijf in contact is gekomen en hoe het verkoopproces is gegaan.

Doorslaggevend was Koen zijn enthousiasme en daarnaast zijn persoonlijke en duidelijke verhaal. ‘Koen is zeer meedenkend en heeft ons volledig ontzorgd. Zijn eerlijkheid en openheid gaf ons veel vertrouwen,’ aldus Nico.

 

Hoe zijn jullie met Audacia Vastgoed in contact gekomen?

 

huis zelf verkopen schiedam‘We kenden Koen Overschie niet. Via een huis-aan-huis flyer zijn we met hem in contact gekomen. De boodschap was dat Audacia Vastgoed geïnteresseerd was in ons appartement,’ zegt Nico. ‘Het appartement van onze buren was net verkocht en daarnaast was de rente heel laag. Dat waren voor ons redenen om op zoek te gaan naar een andere woning.

Allereerst ben ik de markt gaan verkennen. Op dat moment lag ook de flyer van Audacia Vastgoed in de brievenbus. Ik werd er meteen door getriggerd. Toch is er nog wel een aantal maanden overheen gegaan, voordat we contact met Koen hebben gezocht. De flyer hadden we al die tijd netjes bewaard.’

 

 

Hoe verliep de eerste kennismaking met Koen?

 

‘Koen is bij ons langs geweest en binnen een paar dagen lag er een mooi bod en was de verkoop beklonken. Alles werd heel professioneel en zorgvuldig afgehandeld. Koen heeft onze woning aangekocht en alle zorgen uit handen genomen. De weg naar de notaris, de administratie en alle overige rompslomp. Alles werd door Koen geregeld.

De overdracht is via de notaris gegaan, maar dan virtueel vanwege het coronavirus. We waren er fysiek niet bij. De notaris had dit geregeld. Wat we ook prettig vonden was de zorg voor ons huisraad. Koen gaf aan ons zoveel mogelijk te willen ontzorgen. Ook hoefden we het appartement niet op te knappen. Dat is een plus voor mensen van onze leeftijd (pensioen). Betrokkenheid, service en gemak, daarvoor ben je bij Koen aan het juiste adres.’

 

Wat is de reden dat jullie voor Koen hebben gekozen en niet voor een andere partij?

 

‘Koen kwam in het eerste gesprek heel persoonlijk en integer over. Er was meteen een vertrouwd gevoel. We hadden het idee niet direct met een bedrijf te maken te hebben, maar met een persoon. Dat was voor ons heel belangrijk. Maar ook het persoonlijke karakter van de flyer heeft ons over de streep getrokken.’

 

Hoe is de prijs van jullie appartement tot stand gekomen?

 

‘Koen had veel voorwerk gedaan. Er waren in ons complex al meerdere appartementen verkocht. Hij kende alle verkoopprijzen en hij was daarover heel transparant. Koen heeft ons een mooi aanbod gedaan. De prijs was voor ons wel belangrijk, maar niet doorslaggevend.

Bij de verkoop waren geen provisiekosten gemoeid. Waar je bij een makelaar wel mee te maken krijgt. En daarmee kun je veel geld besparen.’

 

Wat gebeurde er na het tekenen van de koopovereenkomst?

 

‘We zouden per 3 april 2020 ons appartement verlaten en naar Panningen, een dorp in Limburg, verhuizen waar ook onze dochter woont. Echter dat wordt een maand later, omdat de woning dan gestoffeerd wordt opgeleverd. Koen bood ons aan om nog een extra maand of langer in ons appartement te blijven. Koen is daarin heel flexibel. We betalen dan wel een huurprijs, wat logisch is.’Huis zelf verkopen Succesverhaal

Lees ook: Het persoonlijke succesverhaal van Edwin uit Spijkenisse

 

 

Hebben jullie nog hinder van de coronacrisis?

 

‘Momenteel valt dat wel mee. De verhuizing zal 6 en 7 mei plaatsvinden. De verhuizer heeft aangegeven dat de verhuizing gewoon doorgaat.

We zitten nog wel met afspraken van diverse leveranciers. Bijvoorbeeld de keuken moet uit Duitsland komen en die heeft een goede week vertraging. In principe is dat nog te overzien. En alle afspraken die door Koen zijn gemaakt zijn nagekomen, ondanks de coronacrisis. Daar kweek je vertrouwen mee!’

 

Wat is jullie vooral bijgebleven?

 

‘Het persoonlijke aspect. De aanpak van Koen werd door ons als zeer prettig ervaren. Hij komt heel vertrouwelijk en eerlijk over. Dat is ons het meest bijgebleven en dat gaf uiteindelijk ook de doorslag. Maar ook de extra ondersteuning tijdens de coronacrisis. Dat is heel belangrijk voor ons. De wereld is nu anders.

We kunnen ons oude appartement nog een extra maand van Audacia huren. Terwijl het geld al op onze rekening staat. Juist het service aspect is ons veel waard. Koen doet veel moeite voor de klant en staat altijd voor ze klaar. Zijn serviceniveau ligt bijzonder hoog.’


Ook geïnteresseerd geraakt na dit verhaal? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Audacia Vastgoed

 

Je huis snel verkopen, zonder enig voorbehoud?

Maak van je huisverkoop een topverkoop voor een marktconforme prijs. En dat zónder makelaar!

 

✅ Bespaar duizenden euro’s aan makelaarskosten

✅ Verkoop je huis snel voor een marktconforme prijs

✅ Verkoop je huis zonder enig voorbehoud

✅ Geen gedoe met bezichtigingen en mensen over de vloer

✅ Geen onzekerheid door bedenktijd van potentiële kopers

✅Snelle betaling; aanbetaling mogelijk

✅ Je huis verkopen in de staat waarin jij het wil achterlaten

Profiteer nu van een voorsprong op andere huisverkopers!

Steek geen tijd en energie meer in het ingewikkelde huisverkoop-proces. Verkoop zelf je huis snel, eerlijk en zonder gedoe. Zonder addertjes! Ben je nieuwsgierig of heb je meer vragen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Koen OverschieOver de schrijver:

Koen Overschie

“Trotse eigenaar van Zelfwoonhuisverkopen.nl en Audacia Vastgoed BV. Sinds 2016 beleg ik samen met mijn vrouw in vastgoed. Intussen hebben wij een mooie vastgoedportefeuille opgebouwd. Samen met ons netwerk van beleggers helpen wij mensen geld te besparen bij de verkoop van hun huis. Dit alles op een persoonlijke en eerlijke manier.”