Hoe verkoop je zelf je huis? Lees het succesverhaal van Nico en Simona

Hoe verkoop je zelf je huis? Lees het succesverhaal van Nico en Simona

Het succesverhaal, een serie van persoonlijke verhalen. Begin dit jaar kregen Nico (67) en Simona (65) Arkesteijn de kans om hun appartement in Schiedam via Zelfwoonhuisverkopen te verkopen. Ze hadden geen concrete verhuisplannen, totdat Koen en Marlous Overschie om de hoek kwamen kijken.

Nico en Simona: “Koen gaf aan ons zoveel mogelijk te willen ontzorgen. Het serviceniveau van Zelfwoonhuisverkopen ligt bijzonder hoog.”

Nico vertelt: ‘ons appartement stond nog niet te koop. We hadden ook niet de intentie om te verhuizen. Wel wilden we op termijn dichter in de buurt van onze dochter in Limburg gaan wonen.’ Nico is zeer te spreken over de dienstverlening van Koen en Marlous. In het interview licht hij toe hoe hij met het bedrijf in contact is gekomen en hoe het verkoopproces is gegaan.

Doorslaggevend was Koen zijn enthousiasme en daarnaast zijn persoonlijke en duidelijke verhaal. ‘Koen is zeer meedenkend en heeft ons volledig ontzorgd. Zijn eerlijkheid en openheid gaf ons veel vertrouwen,’ aldus Nico.

Hoe zijn jullie met Zelfwoonhuisverkopen in contact gekomen?

‘We kenden Koen Overschie niet. Via een huis-aan-huis flyer zijn we met hem in contact gekomen. De boodschap was dat zij geïnteresseerd waren in ons appartement,’ zegt Nico. ‘Het appartement van onze buren was net verkocht en daarnaast was de rente heel laag. Dat waren voor ons redenen om op zoek te gaan naar een andere woning.

Allereerst ben ik de markt gaan verkennen. Op dat moment lag ook de flyer van Zelfwoonhuisverkopen in de brievenbus. Ik werd er meteen door getriggerd. Toch is er nog wel een aantal maanden overheen gegaan, voordat we contact met Koen hebben gezocht. De flyer hadden we al die tijd netjes bewaard.’

Hoe verliep de eerste kennismaking met Koen?

‘Koen is bij ons langs geweest en binnen een paar dagen lag er een mooi bod en was de verkoop beklonken. Alles werd heel professioneel en zorgvuldig afgehandeld. Koen heeft onze woning aangekocht en alle zorgen uit handen genomen. De weg naar de notaris, de administratie en alle overige rompslomp. Alles werd door Koen geregeld. De overdracht is via de notaris gegaan, maar dan virtueel vanwege het coronavirus. We waren er fysiek niet bij. De notaris had dit geregeld. Wat we ook prettig vonden was de zorg voor ons huisraad. Koen gaf aan ons zoveel mogelijk te willen ontzorgen. Ook hoefden we het appartement niet op te knappen. Dat is een plus voor mensen van onze leeftijd (pensioen). Betrokkenheid, service en gemak, daarvoor ben je bij Koen aan het juiste adres.’

Wat is de reden dat jullie voor Koen hebben gekozen?

‘Koen kwam in het eerste gesprek heel persoonlijk en integer over. Er was meteen een vertrouwd gevoel. We hadden het idee niet direct met een bedrijf te maken te hebben, maar met een persoon. Dat was voor ons heel belangrijk. Maar ook het persoonlijke karakter van de flyer heeft ons over de streep getrokken.’

Hoe is de prijs van jullie appartement tot stand gekomen?

‘Koen had veel voorwerk gedaan. Er waren in ons complex al meerdere appartementen verkocht. Hij kende alle verkoopprijzen en hij was daarover heel transparant. Koen heeft ons een mooi aanbod gedaan. De prijs was voor ons wel belangrijk, maar niet doorslaggevend.

Bij de verkoop waren geen provisiekosten gemoeid. Waar je bij een makelaar wel mee te maken krijgt. En daarmee kun je veel geld besparen.’

Wat gebeurde er na het tekenen van de koopovereenkomst?

‘We zouden per 3 april 2020 ons appartement verlaten en naar Panningen, een dorp in Limburg, verhuizen waar ook onze dochter woont. Echter dat wordt een maand later, omdat de woning dan gestoffeerd wordt opgeleverd. Koen bood ons aan om nog een extra maand of langer in ons appartement te blijven. Koen is daarin heel flexibel. We betalen dan wel een huurprijs, wat logisch is.’

Hebben jullie nog hinder van de coronacrisis?

‘Momenteel valt dat wel mee. De verhuizing zal 6 en 7 mei plaatsvinden. De verhuizer heeft aangegeven dat de verhuizing gewoon doorgaat.

We zitten nog wel met afspraken van diverse leveranciers. Bijvoorbeeld de keuken moet uit Duitsland komen en die heeft een goede week vertraging. In principe is dat nog te overzien. En alle afspraken die door Koen zijn gemaakt zijn nagekomen, ondanks de coronacrisis. Daar kweek je vertrouwen mee!’

Hoe verkoop je zelf je huis zelfwoonhuisverkopen.nl

Wat is jullie vooral bijgebleven?

‘Het persoonlijke aspect. De aanpak van Koen en Marlous werd door ons als zeer prettig ervaren. Ze komen heel vertrouwelijk en eerlijk over. Dat is ons het meest bijgebleven en dat gaf uiteindelijk ook de doorslag. Maar ook de extra ondersteuning tijdens de coronacrisis. Dat is heel belangrijk voor ons. De wereld is nu anders.

We kunnen ons oude appartement nog een extra maand terughuren. Terwijl het geld al op onze rekening staat. Juist het service aspect is ons veel waard. Koen doet veel moeite voor de klant en staat altijd voor ze klaar. Zijn serviceniveau ligt bijzonder hoog.’

Ook geïnteresseerd geraakt na dit verhaal? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Profiteer nu van een voorsprong op andere huisverkopers!

Steek geen tijd en energie meer in het ingewikkelde huisverkoop-proces. Verkoop zelf je huis snel, eerlijk en zonder gedoe. Zonder addertjes! Ben je nieuwsgierig of heb je meer vragen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Denk je erover na om je huis te verkopen? Maar zie je op tegen de makelaarskosten, bezichtigingen, extra tijd en onzekerheid die het met zich meebrengt? Wij helpen je bij de verkoop zonder al deze zorgen. Wij bieden een marktconforme prijs en kunnen snel schakelen! Neem vandaag nog contact met ons op.

 • Snel huis verkopen via bemiddelaar
 • Landelijk actief
 • Géén makelaarskosten
 • Vrijblijvend adviesgesprek
Terug naar reviews

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×