Taxatiewaarde huis bepalen

Wat is de taxatiewaarde van mijn huis?

Wil je weten wat jouw woning waard is? Maar weet je niet hoe je snel en eenvoudig zonder al te hoge kosten de taxatie van het huis kunt achterhalen? Lees dan snel verder. Zelfwoonhuisverkopen kan je namelijk helpen de taxatiewaarde van je huis te bepalen. Wij zetten een aantal factoren voor je op een rij die de waarde van jouw huis beïnvloeden.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

1. De locatie

Volgens een oude makelaars grap wordt de waarde van jouw woning bepaald door 3 dingen, namelijk: de locatie, locatie en locatie. De locatie van het huis speelt dus een belangrijke rol bij de taxatie. Hoe ver ligt het huis van het centrum? Hoe makkelijk is het huis te bereiken met het openbaar vervoer? Dit heeft allemaal invloed op de marktwaarde. Ook de wijk waar je in woont, speelt mee. Is er veel overlast? Zijn er scholen in de buurt? Wanneer je jouw huis laat taxeren zullen deze vragen als eerste gesteld worden.

taxatiewaarde huis locatie

2. De oppervlakte van de woning

Natuurlijk is de grootte van het huis ook niet onbelangrijk. Hoe meer ruimte je hebt, hoe hoger de waarde van de woning. Wil je de waarde van jouw woning verhogen? Dan kun je de afmetingen veranderen. Bijvoorbeeld door een uitbouw of door een zolder te veranderen in een leefruimte. Hierdoor zal de taxatiewaarde hoger uitvallen.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

taxatiewaarde appartement bepalen woonoppervlakte

3. Andere factoren die meespelen

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die meespelen bij de taxatiewaarde van jouw woning. We hebben er hier een paar op een rij gezet:

 • Isolatie. Een goed geïsoleerd huis is energiezuiniger en heeft daarom een beter energielabel. Dit heeft een directe invloed op de waarde van het huis. Een goed geïsoleerde woning zal een hogere taxatiewaarde krijgen dan een niet-geïsoleerde woning.
 • Onderhoud. Het spreekt misschien voor zich, maar een goed onderhouden huis is meer geld waard dan een woning met achterstallig onderhoud. Ook hier wordt met de taxatie rekening mee gehouden.
 • Tuin. Niet iedereen is op zoek naar een grote tuin, maar wanneer jouw woning een tuin heeft draagt dit zeker bij aan de waarde van het huis. Hierbij speelt de grootte van de tuin een rol, maar het is ook belangrijk dat de tuin goed onderhouden is, of de tuin op het zuiden ligt en of de tuin voldoende privacy biedt.

Jouw huis laten taxeren door Zelfwoonhuisverkopen

Wil je jouw huis laten taxeren? Voor een gratis waardebepaling van jouw woning ben je bij Zelfwoonhuisverkopen aan het juiste adres. Wij kunnen ook een vrijblijvend bod op het huis doen. Wij rekenen geen makelaarskosten en vinden snel de beste koper voor jouw huis. Wil je hier meer over weten? Of ben je benieuwd naar onze werkwijze? Neem gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via info@zelfwoonhuisverkopen.nl of neem telefonisch contact op door te bellen naar 085 – 06 06 027.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×