Transformatie kantoor naar woning

3 redenen voor een transformatie van kantoor naar woning

Wist je dat er bijna 4 miljoen vierkante meter aan kantoorgebouwen leeg staat in Nederland? Dat is zonde! Zeker als je je bedenkt dat hier 50 tot 60 duizend woningen in gerealiseerd kunnen worden. Uiteraard zijn niet alle leegstaande kantoren geschikt om woningen van te maken. Een derde deel van de kantoren is hiervoor geschikt. Dat aantal is nog steeds aanzienlijk. Daarom geeft Zelfwoonhuisverkopen.nl je 3 redenen voor een transformatie van kantoor naar woning.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

1. Verbeterde leefomgeving

Kies je voor een transformatie van kantoor naar woning? Dan geeft dat de leefomgeving een boost! Veel leegstand is namelijk funest voor de sociale vitaliteit en het gevoel van veiligheid in een buurt. De transformatie van kantoor naar woning zorgt ervoor dat de leefbaarheid in een buurt op peil blijft.

succesverhaal froukje en chris uit den haag

2. Behoud van kenmerkend vastgoed

Het behoud van de leefbaarheid in een buurt is niet het enige voordeel van het transformeren van een kantoor naar een woning. Een ander voordeel van de transformatie van kantoor naar woning is het behouden van kenmerkend vastgoed en iconische architectuur. En daarmee de emotionele band.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

kantoorruimte veranderen in woningen

3. Verkleinen van de huisvestingsbehoefte

Door te kiezen voor een transformatie van kantoor naar woning, kunnen leegstaande kantoorgebouwen toch nog goed benut worden. Hierdoor verkleint het de enorme huisvestingsbehoefte die we vandaag de dag in ons land hebben. Van de één miljoen nieuwe woningen die in 2040 nodig zullen zijn, kan zo’n 5% met een transformatie van kantoor naar woning gerealiseerd worden. Is de transformatie niet mogelijk? Dan kan het kantoor getransformeerd worden naar een nieuwe, aantrekkelijke en rendabele werkruimte waardoor het pand toch nog gebruikt kan worden en niet leeg hoeft te blijven staan.

kantoor naar huis transformatie

Meer weten? Neem contact op met Zelfwoonhuisverkopen.nl

De overheid ondersteunt de transformatie van kantoor naar woning. Hier is subsidie voor te krijgen. Dat maakt het nog interessanter om voor deze transformatie te kiezen. Daarbij zorgt een transformatie van kantoor naar woning voor een waardevermeerdering van het bestaande vastgoed. En het is kostenefficiënter dan nieuwbouw. Wil je er meer over weten? Of heb je vragen? Bel naar 085 060 60 27 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl. Je kunt natuurlijk ook gewoon ons contactformulier invullen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×