Tweede huis kopen voor verhuur

Redenen om een tweede huis te kopen voor verhuur

Wil je een tweede huis kopen voor verhuur? Er zijn genoeg redenen om te investeren in een tweede huis. Bijvoorbeeld omdat je zoon of dochter gaat studeren, omdat je een vakantiehuisje wil kopen om te verhuren of omdat je een appartement wil verhuren aan bijvoorbeeld expats.

Wat je reden ook is om een tweede huis te kopen voor verhuur, er komt het een en ander bij kijken. Zelfwoonhuisverkopen vertelt je hier graag meer over.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Overwaarde gebruiken

Wanneer je een tweede huis wil kopen voor de verhuur, heb je geld nodig om deze investering te realiseren. Veel mensen gebruiken de overwaarde van hun woning voor een verbouwing, grote aankoop, aanvulling van hun inkomen of om hun kinderen te helpen. Maar je kunt je overwaarde ook inzetten om je vermogen mee te vergroten. Dit doe je door te investeren in een tweede huis om te verhuren.

Tweede huis kopen voor verhuur

Meer financieringsmogelijkheden

Een andere manier om je tweede huis te kunnen kopen voor verhuur is om het te financieren met een speciale hypotheek. Je kunt hiervoor bij je bank aankloppen, maar daar zitten wat haken en ogen aan. Zo is de rente vaak hoog en moet je behoorlijk wat eigen geld inbrengen. Dit geldt overigens ook als je kiest voor een andere geldverstrekker. Een andere mogelijkheid is dat je een hypotheek neemt op je tweede woning en daar zelf in gaat wonen, terwijl je je eerste woning verhuurt. Je huidige geldverstrekker moet hier echter wel nadrukkelijk toestemming voor geven.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

huis verkopen

Kosten bij verhuur tweede huis

Realiseer je dat de huurbedragen die je ontvangt wanneer je een tweede huis wilt kopen voor verhuur niet puur rendement zijn. Daarnaast hebben verhuurders rechten en kun je de huur niet zomaar opzeggen. Bezit je een tweede woning? Dan komen er allerlei kosten bij kijken, zoals:

 • Rente over het extra geleende bedrag;
 • Kosten voor onderhoud van het verhuurde huis;
 • Kosten voor een eventuele Vereniging van Eigenaren (VvE);
 • Belastingen over een huis, denk aan OZB aanslag en Gemeentebelastingen;
 • Verzekeringen voor het huis;
 • Beheer van het huis;
 • Eventuele bemiddelingskosten voor het vinden van huurders.

investeren in tweede huis

Zelf een tweede huis kopen voor verhuur?

Wil jij een tweede huis kopen voor verhuur? Neem dan contact op met Zelfwoonhuisverkopen. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail via info@zelfwoonhuisverkopen.nl en laat ons weten wat wij voor je kunnen doen. Wij begeleiden mensen naar het aankopen van vastgoed via ons vastgoed jaarprogramma. Ook kunnen we bekijken of het in jouw situatie handig en slim is om jouw overwaarde in te zetten om een tweede huis aan te kopen.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×