Wat kost een huis verkopen?

Een huis verkopen, wat kost het?

Wil je jouw huis verkopen? Weet dan dat hier allerlei kosten bij komen kijken. Alleen de kosten voor het inhuren van een makelaar zijn vaak al hoog. En daarnaast moet je met nog meer kosten rekening houden, zoals de kosten voor het aanvragen van een energielabel, de kosten voor het verkoopklaar maken van de woning en de kosten voor het doorhalen van de hypotheek. Dus wat kost een huis verkopen? Zelfwoonhuisverkopen.nl vertelt je graag meer over wat een huis verkopen kost en hoe je bij ons op deze kosten kunt besparen.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Hoe worden de kosten opgebouwd?

Wat kost een huis verkopen? Aan de makelaarskosten wordt vaak wel gedacht, maar er komen ook nog andere kosten bij kijken, zoals die voor het aanvragen van een energielabel, het verkoopklaar maken van de woning en het doorhalen van de hypotheek.

 • Het aanvragen van een energielabel is verplicht. En helaas kost dit geld. Als je bij de verkoop van jouw woning geen definitief energielabel hebt aangevraagd, kan een boete echter tot €405,- oplopen.
 • Om ervoor te zorgen dat je woning verkoopklaar is voor de bezichtigingen, moet er misschien nog wel wat geklust worden. Denk aan kleine klusjes binnen- of buitenshuis, achterstallig onderhoud en het schoonmaken van het huis. Ook hier hangt een prijskaartje aan.
 • Heb je jouw huis verkocht en de hypotheek helemaal afbetaald? Dan ben je verplicht om de hypotheekinschrijving in het Kadaster door te laten halen. Dit noemen we ook wel royeren en wordt gedaan door een notaris. De kosten hiervan hangen af van de notaris die je kiest, maar variëren van €90,- tot €500,-.

Wat kost een huis verkopen

De makelaarskosten

Een huis verkopen wordt vaak gedaan met een makelaar. Wat kost een huis verkopen dan? Meestal betaal je een percentage van de opbrengst van de verkoop van jouw huis aan de makelaar. Deze kosten noemen we courtage. Vaak ligt de hoogte van de courtage tussen de 1,5% en 2% van de verkoopwaarde van een huis. Daarnaast betaal je ook opstartkosten aan de makelaar, zoals voor het verkoopbord in de tuin, kosten voor een fotograaf en om jouw huis op Funda te zetten.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

De Makelaarskosten

Wat kost een huis verkopen met Zelfwoonhuisverkopen.nl?

Als je jouw huis verkoopt met een makelaar, komen er dus nog heel wat kosten bij. Daarom kun je jouw huis beter verkopen met Zelfwoonhuisverkopen.nl. Wat kost een huis verkopen als je kiest voor Zelfwoonhuisverkopen.nl? Het voordeel is dat je dan géén dure makelaarskosten betaalt, wat je veel geld scheelt, terwijl je wel de zekerheid hebt dat jouw woning snel voor een goede prijs verkocht wordt.

Wat kost een huis verkopen met Zelfwoonhuisverkopen.nl

Meer informatie?

Wat kost een huis verkopen met Zelfwoonhuisverkopen.nl? Stukken minder dan wanneer je je huis verkoopt via een makelaar. Wil je jouw huis verkopen met onze hulp? Of wil je hier meer informatie over? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×