Huis verkopen onder prijs: hoe werkt dat?

Mag je je huis onder de marktprijs verkopen?

Het verkopen van je huis onder de marktwaarde kan om diverse redenen een strategisch slimme zet zijn. Bijvoorbeeld om je huis te kunnen verkopen en potentiële kopers aan te trekken of om de bijkomende kosten bij de verkoop zo laag mogelijk te houden. In ons blog lees je meer over hoe je je huis kunt verkopen zonder veel extra kosten en wat wel en niet is toegestaan bij het verkopen van je huis onder de marktwaarde.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Waarom je huis onder de marktprijs verkopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te overwegen je huis onder de marktwaarde te verkopen:

 • Snelheid: als je snel wil verhuizen, kan het aanbieden van een lagere prijs je helpen om potentiële kopers sneller aan te trekken om de verkoop van je huis te versnellen.
 • Concurrentie: in een competitieve huizenmarkt kun je je met een prijs onder de marktwaarde onderscheiden van vergelijkbare woningen en meer interesse wekken.
 • Minder kosten: een huis voor de verkoop in perfecte staat brengen of reparaties uitvoeren kan kosten met zich meebrengen. Door de woning onder de marktwaarde te verkopen, kun je deze kosten vermijden.
 • Huis verkopen aan familie: wil je je woning verkopen onder de WOZ-waarde aan je zoon of dochter? Dan zijn daar voorwaarden aan verbonden, omdat de Belastingdienst het als een schenking zal zien. Lees meer over je woning onder de WOZ-waarde verkopen.

Onderhandse verkoop huis

Hulp bij je huis verkopen onder de marktprijs

Er bestaan manieren voor het verkopen van je huis onder de WOZ-waarde. Ook als je van plan bent je huis te verkopen buiten de familie. Een mogelijkheid hiervoor is aantoonbaar maken dat je woning een lagere marktwaarde heeft in vergelijking tot de WOZ-waarde. Zo is een huis met veel gebreken bijvoorbeeld minder waard dan een huis dat van top tot teen perfect onderhouden is.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Onderhandse verkoop huis

Zelfwoonhuisverkopen inschakelen

Wil je hulp inschakelen om jouw huis te verkopen onder de marktwaarde en/of de WOZ-waarde? Zelfwoonhuisverkopen staat voor je klaar. We vertellen je graag meer over hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie door te bellen naar 085 060 60 27 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

   • Snel je huis verkopen
   • Géén makelaarskosten
   • Lege en verhuurde woningen
   • Géén ontbindende voorwaarden
   • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×