Huis verkopen zonder makelaar: Gratis tips.

Wist je dat je tot wel duizenden euro’s kunt besparen door zonder makelaar je huis te verkopen? Sinds enkele jaren kiezen steeds meer Nederlanders voor een nieuwe en volgens velen betere vorm van verkoop. Door de makelaar buitenspel te zetten voorkom je hoge kosten en behoud je de controle over de verkoop van je woning. Hoe je dit precies kunt doen, ontdek je op deze pagina. Zo vertel ik je onder andere welke gratis tips je helpen bij het verkopen van je huis zonder makelaar.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wat je over mijn ‘Huis verkopen zonder makelaar tips’ moet weten

Het is tegenwoordig geen goed bewaard geheim dat je als woningbezitter, zonder tussenkomst van een makelaar, je huis kunt verkopen. De ergste nachtmerrie van makelaars wordt hierdoor steeds vaker werkelijkheid. Toch zijn veel Nederlanders nog niet op de hoogte van de mogelijkheden om zelf een huis zonder makelaar te verkopen. Dat is precies waarom ik besloten heb mijn tips gratis te delen waardoor jij je huis zonder makelaar kunt verkopen.

Deze tips deel ik gratis met je. Het uitvoeren van deze tips zijn echter lang niet altijd gratis. Want ook bij het zelf verkopen van een huis zijn er kosten. Maar wat als ik je vertel dat je met mijn gratis tips behalve op je makelaar, ook op deze kosten kunt besparen?

Reden genoeg om verder te lezen welke gratis tips voor het verkopen van je huis zonder makelaar ik je te melden heb.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Tip #1 – Zorg voor goede foto’s of zelfs een video

Een van de weinige middelen waarmee huizenzoekers bepalen of ze een huis willen bezichtigen, is het beeldmateriaal. Een paar foto’s of een video kan ervoor zorgen dat een huis honderd bezichtigingen krijgt of juist geen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat foto’s de doorslag geven of een huis een bezichtiging waard is.

Wie een huis zonder makelaar wilt verkopen, kan daarom niet anders dan zelf aan de slag te gaan. Indien je van mening bent dat je zelf mooie foto’s van je huis kunt maken, levert dit een behoorlijke besparing op. Anders kun je altijd binnen je netwerk op zoek gaan naar een betaalbare fotograaf!

Tip #2 – Maak een website

Een echte gratis tip om je huis zonder makelaar te verkopen is om een website voor je huis te maken. Op platformen als WordPress, Wix en Weebly kun je kosteloos een website opzetten. Zonder enige kennis van websites is het mogelijk om binnen enkele uren een degelijke website op te zetten. Doordat de hele website alleen om jouw huis draait, krijgt het meer aandacht dan wanneer het op de website van de makelaar tussen tientallen andere huizen gestaan had. Een gratis tip waarmee je een win-win situatie creëert!

Tip #3 – Plaats je huis op Marktplaats, Funda en/of Jaap

Wil je echt helemaal gratis, zonder makelaar, je Zelfwoonhuisverkopen? Dan is Marktplaats de enige plek waar je zonder enige vorm van kosten je huis kunt plaatsen. Zolang je niet adverteert natuurlijk.

Platformen als Funda en Jaap, waar het overgrote deel van de woningzoekers te bereiken is, zijn helaas niet gratis te betreden. Als particulier kun je niet zonder een (online) makelaar op Funda worden geplaatst. Hier zijn dus altijd kosten aan verbonden. Op jaap.nl kun je wel als particuliere woningverkoper terecht. De goedkoopste pakketten om je woning via Jaap te kunnen verkopen, starten vanaf € 320.

Tip #4 – Zet je eigen netwerk in

Wat hoogstwaarschijnlijk veel beter en ook nog eens gratis is, is je eigen netwerk! Je kunt allereerst in je familie en vriendengroep het nieuws verspreiden dat je van plan bent om je huis zonder makelaar te verkopen. Dit is natuurlijk helemaal gratis te doen. Net als het inzetten van social media om je huis onder de aandacht te brengen.

Van LinkedIn tot Instagram: met het juiste bericht en een selectie van een aantal mooie foto’s kun je eenvoudig de vrienden van je vrienden bereiken. Hierdoor vergroot je, ook weer gratis, het aantal mensen dat je woning ziet. Dit brengt je nog een stap dichterbij om je huis gratis zonder makelaar te verkopen.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Tip #5 – Zorg dat je huis er netjes uitziet

Vroeg of laat zullen de eerste bezichtigingen binnendruppelen. Als het dan eenmaal zover is, is het ontzettend belangrijk dat je huis er tiptop uitziet. Je hebt maar één kans om woningzoekers te overtuigen dat jouw huis een bod waard is.

Zorg daarom voor een schoon en netjes huis waarbij gedacht is aan sfeervolle details. Woningzoekers zijn op zoek naar een gevoel waarin zij zich in het huis thuis voelen. Als het je lukt om dit gevoel bij een bezichtiging te realiseren, is de kans groot dat er een bod volgt.
Huis verkopen zonder makelaar schoon huis blog

Tip #6 – Schakel Zelfwoonhuisverkopen in

Wil je écht gratis je huis kunnen verkopen? Heb je eigenlijk helemaal niet de behoefte om van de daken te schreeuwen dat je huis te koop is en bezichtigingen te houden? Dan is de beste gratis tip om je huis zonder makelaar te verkopen dichterbij huis te vinden dan je denkt.

Marlous en ik hebben enkele jaren geleden Zelfwoonhuisverkopen opgericht om mensen te helpen sneller en makkelijker hun huis te verkopen. Dat doen we door samen te werken met investeerders die mogelijk ook in jouw huis geïnteresseerd zijn. Hierdoor kunnen we de bezichtigingen en torenhoge makelaarskosten overslaan. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook energie en zorgen.

Huis verkopen zonder makelaar checklist

Voordat je deze pagina verlaat, wil ik de checklist met je delen waarmee je de belangrijkste tips uit dit artikel altijd bij de hand hebt:

– Zorg voor goede foto’s
– Maak een website
– Adverteer op Marktplaats, Funda of Jaap
– Zet je netwerk in
– Zorg ervoor dat je huis er netjes uitziet
– Onze beste tip? Schakel Zelfwoonhuisverkopen in.

Wil je behalve mijn gratis tips over het zelf verkopen van je huis zonder makelaar ook meer te weten komen over de werkwijze van Zelfwoonhuisverkopen? Dan kun je daar op deze pagina meer over lezen!

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×