Waardebepaling makelaar

Je waarde bepalen van je huis

Ben jij van plan om binnenkort te gaan verhuizen of een woning te kopen en wil je graag je woningwaarde weten? Bij Zelfwoonhuisverkopen kun je vrijblijvend een waardebepaling opvragen op basis van meer dan 100 referenties. Besluit je daarna je woning te verkopen, dan kunnen wij ook nog eens de beste koper voor je vinden. In deze blog vertellen wij je welke factoren een rol spelen om je woningwaarde te bepalen.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wat is er bij Zelfwoonhuisverkopen mogelijk

Wilt je graag de waarde van je woning gratis laten bepalen door professionals? Dan kun je terecht bij Zelfwoonhuisverkopen. Voor een waardebepaling van je huis, kun je vrijblijvend via ons een bod ontvangen. Wij bepalen de waarde aan de hand van 100 referenties. Dit maken we uiteraard inzichtelijk voor je. In deze tijd houden we ook rekening met het gemiddelde percentage van overbieden. Je bespaart veel tijd wanneer je voor onze diensten kiest. Wij nemen namelijk alle lastige en tijdrovende zaken voor de verkoop van je huis uit handen. Als je tevreden bent met de waardebepaling kun je namelijk de verkoop gratis en snel door ons laten verzorgen. Naast dat dit handig is, bespaart het je ook veel geld, zeker wanneer je dit vergelijkt met het inhuren van een makelaar.

waardebepaling huis door makelaar waardebepaling woning

Waardebepaling berekenen, waar rekening mee te houden

Wat is mijn huis waard? Dat is de vraag waar alle huiseigenaren een antwoord op willen hebben. Je kunt bij Zelfwoonhuisverkopen je woningwaarde gratis laten berekenen. Wij berekenen de waarde op afstand en via het analyseren van data. Om een specifieker bod te kunnen geven kunnen we de woning ook bezichtigen. Afhankelijk van wat wij hebben gezien geven wij je een geschatte waarde mee. We houden uiteraard rekening met recent verkochte woningen en de huidige staat van je woning. Zelfwoonhuisverkopen maakt de waardebepaling mede op basis van deze factoren:

 • Ligging, locatie en potentie
 • Onderhoudsstaat en bouwkundige staat
 • Referentiepanden in de omliggende omgeving
 • WOZ-waarde van de afgelopen jaren
 • Energiecertificaat

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

locatie waardebepaling huis

Welke rol spelen ligging en onderhoudsstaat in de prijs van je woning?

Twee belangrijke factoren voor de waarde van een woning inschatten, zijn de ligging en de onderhoudsstaat. De ligging, ofwel locatie genoemd, is een van de belangrijkste punten in de waardebepaling. Hierbij wordt er naar de buurt gekeken, maar ook naar de toegang tot diensten zoals bijvoorbeeld scholen en snelwegen. Maar ook het uitzicht en ligging qua zon wordt meegenomen. Bij een mooi uitzicht stijgt uiteraard de waarde van je woning. Ook wordt er gekeken naar de onderhoudsstaat en bouwkundige staat van je huis. Een slecht onderhouden huis zal minder waard zijn en een goed onderhouden huis juist meer.

Vraagprijs woning bepalen met referentiepanden

Veel makelaars zullen zeggen dat alleen de locatie belangrijk is bij een waardebepaling, dat is gedeeltelijk waar. Je moet daarbij ook rekening houden met referentiepanden. Referentiepanden zijn vergelijkbare woningen in je buurt. De waarde van deze woningen speelt een rol in het bepalen van je eigen woningwaarde. Dit is iets waar Zelfwoonhuisverkopen rekening mee houdt. Bij recent verkochte referentiepanden kijken we naar de datum verkoop en passen hierbij een gemiddelde stijging of daling toe.

zelf woonhuis verkopen na waardebepaling

Waarde woning inschatten met WOZ-waarde en energielabel

De WOZ-waarde geeft een indicatie van de waarde van een huis. Deze waarde wordt door gemeenten bepaald op basis van ligging en oppervlaktegegevens. Deze waarde is niet altijd 100% te vertrouwen. Het energielabel is enigszins betrouwbaar en geeft aan of je woning meer of minder energie verbruikt dan een gemiddeld huis. Huizen met mindere energielabels staan vaak langer te koop en leveren minder op. Tegenwoordig is het voor het afgeven van een energielabel vereist dat een energieadviseur fysiek de woning heeft bezocht. Dat is dus een goed idee om te laten doen bij een waardebepaling.

Meer weten over woningwaarde berekenen?

Wil je graag meer weten over woningwaarde berekenen? Dan kun je ons altijd vrijblijvend bellen of een e-mail sturen. Je kunt ons per telefoon bereiken op: 085–0606027. Ook kun je contact met ons opnemen door te mailen naar: info@zelfwoonhuisverkopen.nl Zelfwoonhuisverkopen.nl helpt je graag verder.

Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×