Huis verkopen en terughuren, hoe en waarom?

Je huis verkopen en terughuren is een reële optie wat weinig mensen beseffen. Het kan een goede oplossing zijn zowel voor korte als lange termijn terughuur. Iedere verkoper heeft namelijk zijn eigen verhaal om zijn huis te verkopen en terug te huren. De één heeft een ander huis gevonden maar wacht op de opleverdatum. Een ander heeft plannen om te emigreren maar wil alvast eerst zijn huis hebben verkocht. Zo is iedere situatie uniek.

Vaak zijn het positieve redenen om je huis in de verkoop te zetten, maar het kan ook om financiële redenen zijn. Wellicht lig je in scheiding? Je hebt je huis vaak samen gekocht en kan of wil daardoor de hypotheek niet alleen betalen. Of je hebt financiële uitdagingen en zou graag je overwaarde te gelde maken.

In deze gevallen ben je vaak genoodzaakt om je huis in de verkoop te zetten. Dit zijn vervelende situaties en in dit soort gevallen moet je vaak op zoek naar een huurwoning. Helaas is er meer vraag- dan aanbod en is het daardoor lastig om een betaalbare huurwoning te vinden. Het zou een uitkomst zijn als je je huis kunt verkopen en daarna weer voor een lange of korte periode terug kunt huren.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Huur je huis terug met hulp van Zelfwoonhuisverkopen!

Er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan je denkt. Veel mensen denken dat zij hun huis alleen aan een particuliere koper kunnen verkopen, dit is niet waar. Er zijn ook andere mogelijkheden. Je kunt je huis namelijk ook verkopen aan een huizen opkoper, investeerder of belegger. Dit kan een groot verschil maken in je mogelijkheden bij het terughuren van je woning. Er is vaak veel meer maatwerk mogelijk.

Wij helpen al jarenlang mensen bij de verkoop van hun huis. Het mooie aan ons concept is dat je er ook veel geld mee kunt besparen.

Zeker als je noodgedwongen jouw huis moet verkopen biedt ons concept ruime mogelijkheden. Wist jij bijvoorbeeld dat wij de mogelijkheid bieden om na verkoop je huidige huis terug te huren? En vaak voor een lagere huur dan marktconform is?

Dit kan handig zijn voor mensen die een nieuwbouwwoning gekocht hebben en wachten op de oplevering. Zij hebben dan alvast hun huis verkocht en zullen niet met een onverkoopbaar huis blijven zitten. Je voorkomt zo ook eventuele toekomstige dubbele lasten.

Maar er zijn ook mensen die hun woning verkopen en een periode terughuren om te bepalen wat hun volgende stap zal zijn. Zij kiezen dan voor het gemak en flexibiliteit die onze oplossing biedt.

Wij bieden de mogelijkheid om je huis snel en gemakkelijk te verkopen. Zo verkoop je direct aan ons en zijn er geen vele bezichtigingen nodig. De verkoop vindt dan plaats middels een stille verkoop. We nemen onze werkwijze met je door en we bepalen samen de beste oplossing.

huis verkopen en terughuren

Lees ook; Het persoonlijke succesverhaal van Maurice en Natalie uit Zoetermeer

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Waarom zou je jouw huis terug willen huren?

Zoals gezegd zijn er diverse redenen dat je na het verkopen van je huis liever tijdelijk een huis gaat huren. Zo kan het zijn dat je geen nieuw huis kunt kopen en gaat huren, maar het kan ook zijn dat je wel een huis kunt kopen, maar nog geen nieuw huis hebt gevonden.

Dit probleem ontstaat vaak als iemand een nieuwbouwwoning koopt. Je hebt je eigen huis in de verkoop gezet en deze snel verkocht, maar je kunt nog niet in de nieuwe huis. Jouw nieuwe huis is namelijk nog in aanbouw. Maar waar moet je dan gaan wonen? Je kunt ervoor kiezen om tijdelijk bij familie in te trekken, deze optie is niet ideaal. Je hebt minder ruimte en het kan strubbelingen en ruzies met je familie veroorzaken.

Veel mensen kiezen er daarom voor om opzoek te gaan naar een tijdelijke huurwoning. Vaak is dit een erg dure optie en is het ook nog eens lastig om een tijdelijke huurwoning te vinden. Het terughuren van jouw huis zou dan een uitkomst zijn. Het biedt namelijk veel meer voordelen dan je denkt:

 • Zo kun je nog in je eigen huis blijven totdat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt.
 • Je hoeft maar één keer te verhuizen.
 • Als je een tijdelijke woning huurt heb je geen ruimte voor je spullen. Veel mensen moeten dan een opslagruimte huren en dit kan aardig in de kosten oplopen.
 • Je kunt tijdelijk op je oude vertrouwde stek blijven.
 • Je hebt minder verhuisstress.
 • Je weet waar je aan toe bent.
 • Je blijf in je oude- en -vertrouwde omgeving. Na een scheiding- of relatiebreuk kan dit erg fijn zijn. Je hoeft niet meer op zoek naar een ander huis en in het geval als je kinderen hebt kun je hun meer geborgenheid bieden. Het is voor een kind vaak niet fijn om steeds te verhuizen en naar een andere school te gaan.

 

huis verkopen en terughuren

 

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Zelfwoonhuisverkopen biedt mogelijkheden!

Wij beschikken over een groot netwerk aan investeerders. Daarnaast zijn we vaak zelf ook geïnteresseerd in het opkopen van een huis. Dat is zo uniek aan dit concept. Door de korte lijntjes en het eigen huizenbestand biedt dit concept je méér mogelijkheden dan je denkt.

Het is zeer eenvoudig om jouw huis zelf te verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen via het formulier. Als wij je gegevens hebben ontvangen nemen we telefonisch contact op om je mogelijkheden te bespreken. Na dit gesprek komen we met een marktconforme verkoopprijs en doen we eventueel een aanbod voor het terughuren. Het is natuurlijk geheel aan jou of je jouw huis via Zelfwoonhuisverkopen verkoopt, toch is het zeker de moeite waard om eens naar dit concept te kijken.

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de unieke service die wij bieden. Vaak krijgen wij de vraag voorgelegd of wij een ander huis te huur weten. Wij vertellen mensen dan graag over onze (tijdelijke) terughuur optie.

De reden waarom je opzoek bent naar een huurhuis is niet van belang. Het is vooral belangrijk dat je weet dat Zelfwoonhuisverkopen je deze service en zekerheid kan bieden. Wil je meer weten over deze service? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheid voor het terughuren van je huis.

Indien je geen nieuwe woning, maar een bestaande woning koopt, is dit ook een oplossing. Je kunt je woning heel gemakkelijk verkopen via Zelfwoonhuisverkopen. Samen bepalen wij dan een datum van overdracht.

Zo zie je maar, er is méér mogelijk dan je denkt. Zet je huis daarom niet zomaar te koop, maar bekijk eerst naar alle mogelijkheden. Zelfwoonhuisverkopen biedt veel voordelen en kan jou de oplossing bieden bij dit dilemma. Neem vandaag nog contact met ons op en bespreek met ons de mogelijkheden.

Wij helpen je graag!

Waar jouw huis zich ook in Nederland bevindt: Zelfwoonhuisverkopen helpt je graag met het voorkomen van de executieverkoop van jouw woning. Zo hielpen we eerder huiseigenaren uit:

 • Utrecht
 • Den Haag
 • Groningen
 • Amsterdam
 • Almere
 • Enschede
 • Zwolle
 • Leeuwarden
 • Apeldoorn
 • Lelystad
 • Zoetermeer
 • Rotterdam
 • Roermond (Limburg)
 • Almelo
 • Deventer
 • Roermond
 • Emmen
 • Rijswijk (Zuid Holland)

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×