Hulp bij schulden en geldproblemen? Check hier je opties!

Hulp bij schulden of geldproblemen is niets om je voor te schamen. Wist je dat wel 1,5 miljoen huishoudens in Nederland betalingsachterstanden hebben? In deze blog beschrijven wij hoe je met hulp bij schulden weer schuldenvrij kan worden. Er bestaat zelfs een manier waarmee je in één klap schuldenvrij kan worden!

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Hulp bij schulden particulier

Volgens het NIBUD hebben zo’n 1,5 miljoen huishoudens in Nederland betalingsachterstanden. Dit is ongeveer 22% van het totaal huishoudens. Het is dus zeker niet raar en komt vaker voor dan je denkt. Dit is belangrijk om te beseffen omdat er vaak schaamte is rond het onderwerp.

Heb je schulden en moeite om hieruit te komen? Vraag dan eerst bij je eigen Gemeente om hulp. Zij kunnen je helpen bij het op orde brengen van je geldzaken. Dit zorgt weer voor rust en ruimte. Onthoud dat het iedereen kan overkomen. De Gemeente kan in overleg met jou proberen om een schuldregeling te treffen met schuldeisers.

Help ik heb schulden

Als je te veel of langdurig schulden hebt, kunnen je schulden problematisch worden. Dit kan zijn omdat je maandelijkse aflossingen en uitgaven hoger zijn dan je kunt betalen. Het is dan een goed moment om na te denken over professionele hulp.

hulp bij schulden en geldproblemen blog

Het is goed om te starten met een aflosplan. Maak inzichtelijk welke schulden uitstaan en wat prioriteit heeft. Vaak zijn de oorzaken van schuld een combinatie van factoren.

Zo kunnen verlies door baan, echtscheiding, lastige periode bijvoorbeeld door de Corona crisis een rol spelen. Maar ook voor langere tijd een slecht financieel beheer. Het kan dan al jarenlang moeilijk zijn om de eindjes aan elkaar te knopen en een plotsklaps ontslag de trigger zijn om geld te lenen. Vaak zijn de rentes op deze leningen hoog en moet er in korte tijd afgelost worden. Tevens psychosociale problemen zoals gebrek aan weerbaarheid maar ook verslavingen kunnen ervoor zorgen dat mensen uiteindelijk in geldproblemen komen.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Schuldhulp bij ondernemers

Nederlanders met geldproblemen wachten vaak lang voordat ze aan de bel trekken. In die tijd wordt hun schuld steeds hoger. Het zijn de ondernemers die het langst wachten met hulp zoeken. Terwijl advies en ondersteuning er wel zijn. En een groot verschil kunnen maken voor je bedrijf.
Als zelfstandige zit je vaak met je hele hebben en houwen in je bedrijf – of je nu een mooie mkb-onderneming met 25 medewerkers hebt, of net bent gestart als zzp’er. Je bent eigen baas en hebt grote vrijheid. Maar je hebt daarmee ook grote verantwoordelijkheid. Je moét slagen. Als ondernemer blijf je vaak zeggen dat het prima gaat.
Die druk zorgt vaak voor groot optimisme. ‘Morgen wordt het beter.’ Maar dat optimisme kan ook een valkuil zijn. Je blijft doorgaan, ook al gaan de zaken slecht, zoals nu door corona.
Zelfstandigen kunnen terecht bij de Kamer van Koophandel, deze heeft nu zelfs een KVK Coronaloket. De adviseurs kunnen je persoonlijk en gericht advies geven, onder andere over de financiering en levensvatbaarheid van je bedrijf. Ook verstrekken zij handige en betrouwbare informatie over bijvoorbeeld werkwijzen, subsidies en regelingen.

Schulden oplossen zonder schuldsanering

Wanneer je schulden zo hoog zijn en te hoog worden om nog te kunnen betalen kun je een beroep doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP). Dit is ook bekend als de Kredietbank. Deze helpt je dan om tot een betalingsplan te komen. Wanneer dat niet lukt kan via de rechter een aanvraag gedaan worden voor Schuldsanering. Wanneer niet alle schuldeisers akkoord gaan met een minnelijke schikking dan wordt een verzoek ingediend bij de rechtbank voor een toelating in de schuldsanering. De rechtbank beoordeelt uiteindelijk of je wordt toegelaten of dat je verzoek wordt afgewezen.

De rechter kan namelijk bepalen dat je toch wel in staat bent om zelf je schulden af te lossen. Ook kan het zijn dat de rechter bepaalt dat je niet in staat bent om de afspraken na te komen die voortkomen uit de schuldsanering.

Schulden oplossen zonder schuldsanering is zeker mogelijk. Vaak is de schuldsanering namelijk geen prettige aangelegenheid. Enkele nadelen zijn dat je voor een periode van meestal 3 jaar wekelijks een klein bedrag ontvangt om van te leven. Alles wat er extra is gaat naar de schuldeisers.

Ook als je nog niet alles hebt afbetaald zou je in 3 jaar schuldenvrij kunnen zijn. Dit klinkt mooi, maar er zitten heel wat haken en ogen aan. Je moet bijvoorbeeld fulltime werken, toestemming vragen om te verhuizen en een bewindvoerder aanstellen. Je mag geen nieuwe schulden maken of dingen doen die nadelig zijn voor de schuldeisers.

Wie kan mij helpen met schulden?

In een later stadium kan een conclusie zijn om je huis te verkopen. Dit hoeft met de optie huis verkopen en terughuren zeker geen enge beslissing te zijn. Zelfwoonhuisverkopen heeft eerder al mensen met betalingsproblemen geholpen hun woning te verkopen, uit de schulden te raken en hun woning vervolgens weer terug te huren.

Als de knoop doorgehakt is om de woning te verkopen is er behoefte aan een partij die meedenkt, betrouwbaar is en snel kan schakelen. Hoe gaat zoiets in de praktijk; Wij komen de woning bekijken en bespreken de opties. De notaris zal een afrekening maken van de verkoopsom en de hypotheeksom. Bij een overwaarde is het verstandig de schulden gelijk te verrekenen.

Je voorkomt op deze manier dat het erger wordt. We zorgen ervoor dat je voor een lange of korte periode terug kan huren. In deze periode bepaal je zelf of je op zoek gaat naar een naar een andere geschikte woning. Soms komt het ook voor dat huiseigenaren een periode bij familie gaan wonen.

In één klap uit de schulden

Voordat het erger wordt kan het zinvol zijn om je opties te checken. Bij een schuldregeling zal worden geprobeerd je koopwoning te behouden. In sommige gevallen is dat niet haalbaar of is het een eigen keuze om je huis toch te verkopen.

Dit kan namelijk ook voordelen bieden. De achterstand kan te groot zijn of de voorwaarden te slecht, denk bijvoorbeeld aan hoge (boete)rente. Een manier om in één klap schuldenvrij te worden is het verkopen van je huis.

In deze tijd is het niet ondenkbaar dat je een overwaarde op je huis hebt opgebouwd. Dit is simpelweg het verschil tussen de marktwaarde en het bedrag van de hypotheek. Met deze overwaarde zou je in één keer schuldenvrij kunnen worden.

Zelfwoonhuisverkopen helpt mensen bij het zelf verkopen van hun woning. Een groot voordeel is dat wij géén makelaarskosten rekenen. We kijken naar de actuele waarde van de woning en brengen je in contact met één van onze beleggers. Van te voren screenen wij de belegger en zorgen dat er een win win situatie ontstaat. Zo kan het interessant voor een beleggers zijn om je huis te kopen en weer terug te verhuren. Samen met een onafhankelijke notaris zorgen wij voor een goede begeleiding en afloop.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Hulp bij schulden Den Haag

hulp bij schulden blog den haag huizen

Een mooi voorbeeld is een gezin met schulden in Den Haag. De eigenaren wilden het liefst verkopen en de woning weer terughuren voor onbepaalde tijd. Zij hadden bij ons geïnformeerd of dit mogelijk was. Ook speelde mee dat ze voor hun kinderen het liefst niet wilden verhuizen.

Zelfwoonhuisverkopen heeft geholpen met dit gezin in kaart te brengen hoe de schulden het beste waren op te lossen. Door de hoge rentes en bedragen van incassobureau’s kwamen zij telkens maandelijkse tekort. Uiteindelijk bleek de beste optie inderdaad het huis te verkopen en terug te huren. Het huis bleek namelijk een overwaarde te hebben.

Hulp bij schulden Rotterdam

Een ander voorbeeld is een verkoper in Rotterdam die we een aantal maanden geleden hebben leren kennen. Telefonisch gaf de verkoper aan vroeger schulden gehad te hebben. Zodoende was zijn woning eigenlijk verwaarloosd geraakt. Oude sporen van een lekkage waren nooit opgeknapt en de verwarming was nog middels een ouderwetse gashaard die niet meer werkzaam was. Als er schulden zijn heeft dat vaak prioriteit, dus is het logisch dat er niet geïnvesteerd wordt in het onderhoud van je woning.

Het mooie van het verhaal was dat deze eigenaar mede door hulp zelf uit de schulden is gekomen. Inmiddels alweer een aantal jaar een vast contract met een modaal salaris. Iets om trots op te zijn. Toch bleef de eigenaar tegen de woning aankijken en wilde graag een nieuwe start maken. De verkoper besloot de woning te koop aan te bieden, bij voorkeur zonder een makelaar.

Zodoende kwamen wij in beeld omdat we snel en zonder voorbehoud een bod op de woning konden doen. We bekijken de woning, maar hebben geen moeite achterstallig onderhoud. Ook rekenen we geen makelaarskosten, zodat de verkoper geen geld heeft verloren aan hoge commissies.

hulp bij schulden rotterdam centrum blog

Heb je vragen? Natuurlijk komen we graag met je in contact. Via onze contactpagina kun je het aanvraagformulier invullen of onze contactgegevens vinden. Tijdens een eerste gesprek kijken we naar jouw situatie zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×