Gedwongen verkoop huis
Gedwongen verkoop huis – Wat is het en hoe kun je het tegenhouden?
Een gedwongen verkoop van je huis is een bijzonder nare situatie waar absoluut niemand op zit te wachten. Niet alleen zorgt het voor veel onzekerheid en stress, het kost je ook nog eens erg veel geld. We leggen in dit artikel precies uit wat een gedwongen verkoop van je huis is en hoe je het tegen kunt houden. Zit je in de situatie dat je je hypotheek niet meer kunt betalen en dreigt er een executieverkoop van je huis? Neem dan direct contact op met Zelfwoonhuisverkopen. We kunnen dat direct de stappen bespreken om dit mogelijk te voorkomen.
Geschreven door: Koen Overschie
Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.
Wat is een gedwongen verkoop van je huis?
De gedwongen verkoop van je huis, ook wel executieverkoop genoemd, vindt plaats wanneer je als huiseigenaar langere tijd niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. Je huis kan dan, op bevel van een rechter, via een executieveiling aan geïnteresseerden worden aangeboden. Naast dat je dan dus gedwongen je huis moet verlaten, brengen huizen bij dergelijke veilingen ook nog eens minder op dan de daadwerkelijke waarde. Hierdoor blijf je als eigenaar ook nog eens met een restschuld zitten.
Hoe voorkom je een gedwongen verkoop van je huis?
Je doet er waarschijnlijk alles aan om je hypotheek te kunnen blijven betalen. Als huiseigenaar wil je natuurlijk ten koste wat het kost een gedwongen verkoop van je huis voorkomen. Gelukkig wil je bank dat ook, omdat een gedwongen verkoop de bank bijna altijd met een verlies opzadelt. Als er zicht is op manieren om ervoor te zorgen dat je in de nabije toekomst wél je hypotheek weer kunt betalen, zal de bank hier altijd de voorkeur voor hebben.
Vraag nu een gratis waardebepaling aan!
Betalingsregeling treffen
In de praktijk blijkt vaak dat een bank pas overgaat op gedwongen verkoop zodra alle alternatieven zijn bekeken. Je hypotheekverstrekker en je bank zullen dus altijd eerst met je in gesprek gaan over de mogelijkheden. Vaak wordt er dan een betalingsregeling met je getroffen om de achterstallige betalingen binnen een bepaalde periode in te halen.
Zelf je woning verkopen
Een optie die steeds populairder wordt, is het zelf verkopen van de woning zodra gedwongen verkoop dreigt. Zo voorkom je namelijk vaak een hoge restschuld en veel gedoe.
Gedwongen verkoop vóór zijn
Zelfwoonhuisverkopen helpt je met het verkopen van je woning zodra gedwongen verkoop dreigt. Zelf je huis verkopen neemt vaak erg veel tijd in beslag. Deze tijd geven banken vaak niet. In veel gevallen geven hypotheekverstrekkers wel de mogelijkheid om zelf je huis te verkopen. Zelfwoonhuisverkopen neemt dan snel contact op met je bank om de gedwongen verkoop tegen te houden.
Meer weten? Neem contact op
Wil je meer weten over de gedwongen verkoop van een woning en hoe we dat voor je kunnen voorkomen? Zit je in de situatie dat je mogelijk je huis verplicht moet verlaten? Neem dan direct contact met ons op. We helpen je graag verder! Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.
- Snel je huis verkopen
- Géén makelaarskosten
- Lege en verhuurde woningen
- Géén ontbindende voorwaarden
- Flexibele overdrachtsdatum