Gedwongen verkoop huis

Gedwongen verkoop huis – Wat is het en hoe kun je het tegenhouden?

Een gedwongen verkoop van je huis is een bijzonder nare situatie waar absoluut niemand op zit te wachten. Niet alleen zorgt het voor veel onzekerheid en stress, het kost je ook nog eens erg veel geld. We leggen in dit artikel precies uit wat een gedwongen verkoop van je huis is en hoe je het tegen kunt houden. Zit je in de situatie dat je je hypotheek niet meer kunt betalen en dreigt er een executieverkoop van je huis? Neem dan direct contact op met Zelfwoonhuisverkopen. We kunnen dat direct de stappen bespreken om dit mogelijk te voorkomen.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wat is een gedwongen verkoop van je huis?

De gedwongen verkoop van je huis, ook wel executieverkoop genoemd, vindt plaats wanneer je als huiseigenaar langere tijd niet aan je betalingsverplichtingen voldoet. Je huis kan dan, op bevel van een rechter, via een executieveiling aan geïnteresseerden worden aangeboden. Naast dat je dan dus gedwongen je huis moet verlaten, brengen huizen bij dergelijke veilingen ook nog eens minder op dan de daadwerkelijke waarde. Hierdoor blijf je als eigenaar ook nog eens met een restschuld zitten.

gedwongen verkoop huis voorkomen

Hoe voorkom je een gedwongen verkoop van je huis?

Je doet er waarschijnlijk alles aan om je hypotheek te kunnen blijven betalen. Als huiseigenaar wil je natuurlijk ten koste wat het kost een gedwongen verkoop van je huis voorkomen. Gelukkig wil je bank dat ook, omdat een gedwongen verkoop de bank bijna altijd met een verlies opzadelt. Als er zicht is op manieren om ervoor te zorgen dat je in de nabije toekomst wél je hypotheek weer kunt betalen, zal de bank hier altijd de voorkeur voor hebben.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

gedwongen verkoop huis voorkomen

Betalingsregeling treffen

In de praktijk blijkt vaak dat een bank pas overgaat op gedwongen verkoop zodra alle alternatieven zijn bekeken. Je hypotheekverstrekker en je bank zullen dus altijd eerst met je in gesprek gaan over de mogelijkheden. Vaak wordt er dan een betalingsregeling met je getroffen om de achterstallige betalingen binnen een bepaalde periode in te halen.

Zelf je woning verkopen

Een optie die steeds populairder wordt, is het zelf verkopen van de woning zodra gedwongen verkoop dreigt. Zo voorkom je namelijk vaak een hoge restschuld en veel gedoe.

gedwongen verkoop voor zijn door zelf huis te verkopen

Gedwongen verkoop vóór zijn

Zelfwoonhuisverkopen helpt je met het verkopen van je woning zodra gedwongen verkoop dreigt. Zelf je huis verkopen neemt vaak erg veel tijd in beslag. Deze tijd geven banken vaak niet. In veel gevallen geven hypotheekverstrekkers wel de mogelijkheid om zelf je huis te verkopen. Zelfwoonhuisverkopen neemt dan snel contact op met je bank om de gedwongen verkoop tegen te houden.

Meer weten? Neem contact op

Wil je meer weten over de gedwongen verkoop van een woning en hoe we dat voor je kunnen voorkomen? Zit je in de situatie dat je mogelijk je huis verplicht moet verlaten? Neem dan direct contact met ons op. We helpen je graag verder! Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

  • Snel je huis verkopen
  • Géén makelaarskosten
  • Lege en verhuurde woningen
  • Géén ontbindende voorwaarden
  • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

  • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

    Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
  • zelf huis verkopen raymond

    "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

    Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
  • huis verkopen en terughuren

    "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

    Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
  • jesse verkoopt zelf zijn appartement

    "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

    Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
  • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

    "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

    Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
  • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

    "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

    Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
  • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

    "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

    Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×