Huis verkopen demente ouder

Wat je moet weten over een huis verkopen van een demente ouder

Heb je een demente ouder? Of een andere geestesziekte, zoals de ziekte van Alzheimer? Dan komen hier heel wat zorgen bij te pas. Daarom wordt vaak de keuze gemaakt om dementerende mensen of mensen met de ziekte van Alzheimer niet meer alleen thuis te laten wonen. In dit geval moet je het huis verkopen van de demente ouder. Maar de vraag is, kun je zomaar een huis verkopen als jouw ouder dement is? En heb je hier een volmacht of bewindvoerder voor nodig? Wij vertellen je meer over wat je moet weten over het huis verkopen van een demente ouder.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Is de ouder wilsbekwaam of wilsonbekwaam?

Is jouw ouder nog fris van geest? En kan hij of zij nog beslissingen nemen voor zichzelf? Dan is de ouder wilsbekwaam. In dit geval volstaat een zorgvolmacht om het huis te verkopen van de demente ouder. Maar is dit niet het geval? Met een handtekening van een wilsonbekwaam persoon kan de verkoopovereenkomst geweigerd worden. We lichten dit verder toe.

Onderhandse verkoop huis

Met een zorgvolmacht een huis verkopen van een demente ouder

Met een zorgvolmacht kun je een huis verkopen van een demente ouder. Maar wat is een zorgvolmacht precies? Een zorgvolmacht geeft de bevoegdheid aan één of meerdere personen om het vermogen te beheren en specifieke handelingen uit te voeren, bijvoorbeeld het verkopen van een woning. Een volmacht voor een dementerende ouder wordt opgesteld op het moment dat de ouder nog wilsbekwaam is.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

hulp bij verkopen huis ouders

Een wilsonbekwame ouder en gerechtelijke bewindvoering

Als de oudere zelf geen beslissingen meer kan maken over zichzelf en zijn of haar financiën op het moment dat je het huis wil verkopen, zal de ouder onder gerechtelijke bescherming geplaatst kunnen worden. Hij of zij krijgt dan een bewindvoerder toegewezen. De bewindvoerder beslist over de medische zorgen, de financiën en het beheer van de eigendommen, zoals de woning. Ook houdt de bewindvoerder de uitgaven bij en houdt hij of zij een inventaris van alle bezittingen. Vaak wordt een familielid als bewindvoerder gekozen. Ben jij aangesteld als bewindvoerder? En wil je het huis verkopen van de demente ouder? Dan zal je eerst langs de vrederechter moeten om toestemming te vragen.

Vragen? Neem contact op met Zelfwoonhuisverkopen.nl

Wil je meer weten over een huis verkopen van een demente ouder? Of heb je hier nog vragen over? Zelfwoonhuisverkopen.nl staat voor je klaar! Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl. Dan vertellen we je meer over het verkopen van een woning van een wilsbekwame of wilsonbekwame dementerende ouder.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×