Huis verkopen zonder energielabel

Huis verkopen zonder energielabel, kan dit?

Wil je jouw huis verkopen? Maar heb je nog geen energielabel? Dan is dit helaas niet mogelijk. Een huis verkopen zonder energielabel is niet toegestaan. Een geldig energielabel is namelijk verplicht bij het verkopen, verhuren en opleveren van een huis. Als er geen geldig energielabel aanwezig is, kun je zelfs een boete krijgen! Maar er zijn uitzonderingen. Bij sommige woningen of bijzondere gebouwen kun je een huis verkopen zonder energielabel, bijvoorbeeld bij een beschermd monument of een fabriekshal. Zelfwoonhuisverkopen.nl vertelt je graag meer over een huis verkopen zonder energielabel en waarom dit in bijna alle gevallen niet mogelijk is.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wat is een energielabel?

Voordat we je meer vertellen over een huis verkopen zonder energielabel, gaan we eerst in op wat een energielabel precies is. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Je bent als eigenaar van een woning verplicht om bij het verkopen of verhuren van jouw woning een energielabel beschikbaar te stellen aan de koper of huurder. Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt, hoe de woning energiezuiniger kan worden en of de woning gemakkelijk van het gas af kan. Dus aan een energielabel kun je ook zien hoe goed een woning geïsoleerd is en hoe je deze beter zou kunnen isoleren.

wat is een energielabel

Vragen over een huis verkopen zonder energielabel? Neem contact op

Heb je nog vragen over een huis verkopen zonder energielabel? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden van een woning verkopen met behulp van Zelfwoonhuisverkopen.nl? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur een e-mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

Waarom is een energielabel belangrijk?

Een huis verkopen zonder energielabel kun je beter vergeten. Want dit mag gewoon niet. Een energielabel is dus erg belangrijk als je je woning wil verkopen. Waarom is dat? Kopers kunnen aan het energielabel direct zien of een woning energiezuinig is of niet. Bovendien geeft het energielabel de koper een indicatie van de energierekening. Met voorbeelden zie je hoe je het huis energiezuiniger kan maken. Tot slot heeft het energielabel ook een positieve invloed op de uiteindelijke verkoop van een woning. Een groen energielabel kan de verkoop van een woning zelfs versnellen.

waarom is een energielabel belangrijk?

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Hoe Zelfwoonhuisverkopen.nl jou kan helpen

Omdat je geen huis kunt verkopen zonder energielabel, kun je het beste gauw een energielabel regelen. Hier kan Zelfwoonhuisverkopen.nl je bij helpen. Ook helpen wij je jouw huis te verkopen. Snel en voor een eerlijke prijs. Zonder dat je hier hoge makelaarskosten voor betaalt!

Onderhandse verkoop huis

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×