Huurder uitzetten bij verkoop

Tussenbedrijf om mee te bemiddelen

Wil jij de huurder uitzetten bij de verkoop van jouw huis? Dan is het verstandig om Zelfwoonhuisverkopen in te schakelen die de zaken tussen de verkoper en de huurder regelt. Wij leggen je uit wat wij allemaal voor je kunnen betekenen. Door ons in te schakelen voorkom je problemen met de huurder en kun je de verhuurde woning gemakkelijk verkopen.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Kan ik zomaar een huurder uit mijn woning zetten?

Ben je van plan om jouw woning te verkopen? Maar wordt de woning nog bewoond door een huurder? Dan vraag jij je wellicht af hoe je de huurder uit de woning kunt zetten. Dat is een logische vraag, want je wilt natuurlijk niet tegen problemen aanlopen. Maar wij moeten je helaas teleurstellen. Onder normale omstandigheden is het namelijk vrijwel onmogelijk om een huurder uit jouw woning te zetten. De reden hiervoor is dat koop geen huur breekt. Als huurder heb je namelijk huurbescherming. Dit houdt in dat je bij verkoop van de woning voor dezelfde voorwaarden in de woning mag blijven wonen. Dus wil je jouw woning verkopen of ben je gedwongen jouw woning te verkopen? Dan zijn je opties beperkt. Maar er is een oplossing: je kunt wel de woning verkopen in combinatie met de huurder. Wij kunnen je daarbij helpen.

Een tussenbedrijf voor verkoop verhuurd huis

Een verhuurde woning verkopen is niet altijd even gemakkelijk, zo zijn er verschillende factoren die bepalen of een verkoop succesvol kan zijn. Soms is het überhaupt onmogelijk om de woning “leeg” ofwel zonder huurder te verkopen. Dit ligt uiteraard aan het huurcontract wat je destijds hebt opgesteld met de huurder. Normaal gesproken krijg je bij een dergelijke verkoop te maken met makelaars en verschillende kosten. Gelukkig kan Zelfwoonhuisverkopen voor jou deze lastige zaken regelen. Zo voorkom je stress, hoge kosten en tijdverspilling.

Huurder uitzetten bij verkoop

Wat kan een tussenbedrijf voor jou doen

Misschien vraag je je af wat wij als tussenbedrijf precies voor je kunnen betekenen. Wij nemen voornamelijk de lastige taken van je over die je zelf zou moeten regelen wanneer je een makelaar inhuurt. Ook zorgen wij ervoor dat de overdracht van het huis met de huurder erin goed geregeld wordt. We hebben hierin al vele jaren ervaring en hebben mooie reviews van zowel verkopers als kopers ontvangen. Zo hebben wij een groot netwerk van investeerders die interesse hebben in woningen inclusief huurders. Dit levert je dus geen problemen op met de voorwaarden van het huurcontract, want het is niet nodig om de huurder uit de woning te zetten. Wij kunnen ook diverse andere zaken voor je regelen. Denk hierbij aan:

 • Verzekerd zijn van marktconforme verkoopprijs
 • Verkoop binnen overeengekomen datum
 • Geen extra kosten
 • Geen hinder van vele bezichtigingen
 • Geen renovatie nodig

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Huurder uitzetten bij verkoop

Particuliere verkoper en professionele vastgoedbelegger

Je kunt zowel als particuliere verkoper als professionele vastgoedbelegger bij ons terecht. Door gebruik te maken van onze diensten ben je van alle ingewikkelde zaken af, zoals proberen de huurder uit te zetten bij de verkoop van jouw huis. Waar je bij een makelaar vaak eerst zelf deze lastige situaties moet oplossen, doen wij dit voor je. Of je nu als particulier of als professionele vastgoedbelegger aan de slag wilt, wij helpen je graag verder.

Huurder uitzetten middels onderhandelingen

Mocht het niet lukken om de woning te verkopen inclusief huurder, dan zijn er nog andere mogelijkheden om de huurder uit de woning te zetten. Je kunt bijvoorbeeld met de huurder onderhandelen door aan te bieden een vervangende woning voor de huurder te vinden. Door een betere woning voor eenzelfde of zelfs betere prijs en voorwaarden aan te bieden aan de huurder, maak je het voor de huurder aantrekkelijk om uit jouw woning te gaan.

Huurder uitzetten bij verkoop

Huurder uitzetten middels een vergoeding

Je kunt ook een geldsom aanbieden om de huurder uit jouw woning te zetten. Hierbij moet je wel in het achterhoofd houden dat een dergelijke vergoeding kan oplopen tot een bedrag van € 7.000,-. Dus als je jouw woning noodgedwongen moet verkopen vanwege financiële problemen, dan is deze mogelijkheid al geen optie meer. Het is in dit geval nog mogelijk om een rechter in te schakelen. In zeer uitzonderlijke situaties wil een rechter nog wel eens met de situatie meedenken, mocht het uitzetten van de huurder cruciaal voor de verkoop zijn. Helaas moeten wij hierbij vermelden dat dit geen garantie biedt tot slagen. Maar met onze hulp en ons uitgebreide netwerk aan investeerders en beleggers, vinden wij snel een geschikte koper voor jouw woning. Zo kan de huurder probleemloos in de woning blijven en ben jij van deze vervelende kwestie af. Simpel gezegd vinden wij de meest praktische situatie voor jou, uiteraard altijd in overleg tussen jou en de huurder.

Meer weten over huurder uitzetten bij verkoop huis?

Wil je graag meer informatie over onze werkwijze bij Zelfwoonhuisverkopen? Dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. Wil je bijvoorbeeld de huurder uitzetten bij verkoop van het huis? Wij vertellen je hoe je een dergelijke verkoop het beste kunt doen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar: 085 – 06 06 027. Je kunt ons ook een email sturen via info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×