Hoe werkt een onderhandse verkoop van het huis?

Wat is een onderhandse verkoop van een huis?

Wat betekent het eigenlijk als jij jouw huis onderhands wilt verkopen? Een onderhandse verkoop van een woning houdt in dat een pand op de vrije markt verkocht wordt. De verkoper en koper zijn onderling tot een akkoord rondom de verkoop van het pand gekomen en willen een onderhandse verkoop in werking zetten. Vaak vindt een onderhandse verkoop van een huis plaats via de bemiddeling van een vastgoedmakelaar. Zelfwoonhuisverkopen kan je hierbij helpen. Lees snel verder voor meer informatie.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Wanneer onderhands verkopen?

Kun jij jouw woning verkopen aan kennissen, familie of vrienden? Dan kan je ervoor kiezen om jouw woning onderhands te verkopen. Dit lijkt voor veel mensen eenvoudiger, omdat het huis niet op Funda geplaatst hoeft te worden, er geen foto’s nodig zijn en je samen met een bekende kunt onderhandelen. Maar is een onderhandse verkoop van jouw huis wel eenvoudiger?

Onderhandse verkoop huis

Wat komt er kijken bij een onderhandse verkoop

Er moeten veel aspecten besproken worden bij het verkopen van een woning, zoals de verkoopprijs, in hoeverre de prijs op de marktwaarde gebaseerd is en of de prijs niet te laag of te hoog is. Vaak mist er wat kennis om deze zaken goed te regelen bij een onderhandse verkoop van het huis. Maar niet alleen deskundigheid rondom het afhandelen van de verkoop van de woning is noodzakelijk, het is ook fijn om een adviseur in het proces te betrekken die hier niet emotioneel bij betrokken is. Daarom kan je beter een adviseur inschakelen die je helpt bij de onderhandse verkoop van jouw woning.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Onderhandse verkoop huis

Waar kan Zelfwoonhuisverkopen je bij helpen?

De adviseur van Zelfwoonhuisverkopen staat je gedurende het gehele proces van de onderhandse verkoop van jouw huis bij. Je wordt geholpen met deskundig advies over de onderhandelingen, roerende zaken, het verkoopdossier, maar uiteraard ook bij het opstellen van een voorlopig koopcontract. Mocht het je niet lukken om jouw huis middels een onderhandse verkoop te verkopen, dan kunnen wij je middels ons grote netwerk investeerders helpen een geschikte koper voor jouw woning te vinden.

Onderhandse verkoop huis

Meer weten over een onderhandse verkoop?

Heb je nog vragen over een onderhandse verkoop van een woning? Of wil je hulp bij het onderhands verkopen van jouw huis? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden graag jouw vragen en helpen je jouw huis succesvol te verkopen. Je kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 085 – 06 06 027. Je kunt ook een bericht sturen via info@zelfwoonhuisverkopen.nl.

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×