Overbruggingskrediet huis niet verkocht

Help, mijn huis raakt niet verkocht!

Raakt jouw huis maar niet verkocht? En heb je al wel een nieuw huis gekocht? Geen paniek! Want je kunt dan een overbruggingskrediet aanvragen. Een overbruggingskrediet is een lening waarmee je die periode kunt overbruggen. Je hebt tijdens deze overbruggingsperiode drie leningen, namelijk de hypotheek op jouw oude huis, de hypotheek op jouw nieuwe huis en het overbruggingskrediet. Hoe dit werkt? Dat vertellen we je in dit artikel. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over het overbruggingskrediet.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Koop tijd met een overbruggingskrediet

Jouw oude huis levert je geld op als deze verkocht is. Het kan namelijk zijn dat je een overwaarde hebt opgebouwd. Maar als dit nog niet lukt, kun je dat geld nog niet verzilveren voor je nieuwe woning. Daar heb je een overbruggingskrediet voor nodig. Je leent dan een deel van de geschatte overwaarde. Met dit bedrag kun je jouw nieuwe huis kopen. Zodra je jouw oude huis verkocht hebt, betaal je het overbruggingskrediet terug. Hier betaal je wel rente over.

overbruggingskrediet regelen als huis niet verkocht raakt

Overbruggingskrediet huis niet verkocht: hoe werkt het?

Je hebt een overbruggingskrediet nodig, want jouw huis is nog niet verkocht. Meestal wordt dit geregeld bij de geldverstrekker van jouw nieuwe huis. Maar je komt niet zomaar in aanmerking voor een overbruggingskrediet. Want geldverstrekkers zijn voorzichtig met het verstrekken van deze kredieten. Zij zijn namelijk afhankelijk van de verkoop van jouw huis. Dus wil je in aanmerking komen voor overbruggingskrediet omdat jouw huis niet verkocht is? Dan moet je kunnen aantonen dat je tijdelijk de hogere woonlasten kunt dragen. En, dit is eigenlijk wel vanzelfsprekend: je mag het krediet alleen gebruiken als overbrugging. Dus niet voor andere doeleinden.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

koen en marloes van zelfwoonhuisverkopen.nl

De hoogte van het overbruggingskrediet

Wil je weten hoe de hoogte van het overbruggingskrediet, omdat jouw huis niet verkocht is, tot stand komt? De hoogte van het overbruggingskrediet wordt bepaalt aan de hand van jouw situatie. Als jouw huis nog niet verkocht is, zal de geldverstrekker kritischer naar jouw financiële ruimte kijken. Want je moet de hogere maandlasten in de overbruggingsperiode wel kunnen betalen.

Als jouw huis wel al verkocht is, maar de overdracht op een later moment plaatsvindt, zal de geldverstrekker meer willen overbruggen. Al met al een behoorlijke puzzel en vooral frustrerend bij dubbele lasten. Zou je liever je oude huis verkopen zonder gebruik te maken van een overbruggingskrediet?

Neem contact met ons op of vul het formulier waardebepaling in op deze pagina. Wij kunnen dan bekijken of we deze zorg voor je kunnen wegnemen door snel een geschikte koper te vinden.

contact met zelfwoonhuisverkopen voor onderhands verkopen huis

Meer weten over een overbruggingskrediet?

Heb je een overbruggingskrediet nodig, omdat jouw huis niet verkocht is? En wil je hier meer over weten? Of heb je nog er nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur ons een mail via info@zelfwoonhuisverkopen.nl. We helpen je graag!

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×