Overbruggingskrediet huis niet verkocht
Help, mijn huis raakt niet verkocht!
Raakt jouw huis maar niet verkocht? En heb je al wel een nieuw huis gekocht? Geen paniek! Want je kunt dan een overbruggingskrediet aanvragen. Een overbruggingskrediet is een lening waarmee je die periode kunt overbruggen. Je hebt tijdens deze overbruggingsperiode drie leningen, namelijk de hypotheek op jouw oude huis, de hypotheek op jouw nieuwe huis en het overbruggingskrediet. Hoe dit werkt? Dat vertellen we je in dit artikel. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over het overbruggingskrediet.
Geschreven door: Koen Overschie
Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.
Koop tijd met een overbruggingskrediet
Jouw oude huis levert je geld op als deze verkocht is. Het kan namelijk zijn dat je een overwaarde hebt opgebouwd. Maar als dit nog niet lukt, kun je dat geld nog niet verzilveren voor je nieuwe woning. Daar heb je een overbruggingskrediet voor nodig. Je leent dan een deel van de geschatte overwaarde. Met dit bedrag kun je jouw nieuwe huis kopen. Zodra je jouw oude huis verkocht hebt, betaal je het overbruggingskrediet terug. Hier betaal je wel rente over.
Overbruggingskrediet huis niet verkocht: hoe werkt het?
Je hebt een overbruggingskrediet nodig, want jouw huis is nog niet verkocht. Meestal wordt dit geregeld bij de geldverstrekker van jouw nieuwe huis. Maar je komt niet zomaar in aanmerking voor een overbruggingskrediet. Want geldverstrekkers zijn voorzichtig met het verstrekken van deze kredieten. Zij zijn namelijk afhankelijk van de verkoop van jouw huis. Dus wil je in aanmerking komen voor overbruggingskrediet omdat jouw huis niet verkocht is? Dan moet je kunnen aantonen dat je tijdelijk de hogere woonlasten kunt dragen. En, dit is eigenlijk wel vanzelfsprekend: je mag het krediet alleen gebruiken als overbrugging. Dus niet voor andere doeleinden.
Vraag nu een gratis waardebepaling aan!
De hoogte van het overbruggingskrediet
Wil je weten hoe de hoogte van het overbruggingskrediet, omdat jouw huis niet verkocht is, tot stand komt? De hoogte van het overbruggingskrediet wordt bepaalt aan de hand van jouw situatie. Als jouw huis nog niet verkocht is, zal de geldverstrekker kritischer naar jouw financiële ruimte kijken. Want je moet de hogere maandlasten in de overbruggingsperiode wel kunnen betalen.
Als jouw huis wel al verkocht is, maar de overdracht op een later moment plaatsvindt, zal de geldverstrekker meer willen overbruggen. Al met al een behoorlijke puzzel en vooral frustrerend bij dubbele lasten. Zou je liever je oude huis verkopen zonder gebruik te maken van een overbruggingskrediet?
Neem contact met ons op of vul het formulier waardebepaling in op deze pagina. Wij kunnen dan bekijken of we deze zorg voor je kunnen wegnemen door snel een geschikte koper te vinden.
Meer weten over een overbruggingskrediet?
Heb je een overbruggingskrediet nodig, omdat jouw huis niet verkocht is? En wil je hier meer over weten? Of heb je nog er nog vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 085 – 06 06 027 of stuur ons een mail via info@zelfwoonhuisverkopen.nl. We helpen je graag!
- Snel je huis verkopen
- Géén makelaarskosten
- Lege en verhuurde woningen
- Géén ontbindende voorwaarden
- Flexibele overdrachtsdatum