Overwaarde huis gebruiken voor schulden

Huis met overwaarde

Je overwaarde van je huis gebruiken voor het aflossen van schulden. Dat kan in één keer voor een structurele oplossing zorgen. Als je schulden, leningen, betalingsachterstand of moeite hebt met maandelijkse vaste lasten kan Zelfwoonhuisverkopen hierin uitkomst bieden.

Zelfwoonhuisverkopen helpt steeds vaker mensen, al dan niet in samenwerking met een schuldencoach of schuldhulpverlening vanuit de gemeente, die om welke reden dan ook hun huis dreigen te moeten verkopen vanwege schulden.

Door de verkoop van je eigen woning, tegen een marktconforme prijs, kun je je schuld aflossen. Je huis verkopen én tegelijkertijd terughuren behoort via ons ook tot de mogelijkheden! Uiteraard gaan we hier in vertrouwen mee om en werken we discreet naar de meest passende oplossing. De stijgende huizenprijzen werkt hierin dan als oplossing voor het (deels) aflossen van je schulden. In de vorige crisistijd waarin huizen onder water stonden bestond deze oplossing nog niet.

Vanuit Zelfwoonhuisverkopen wordt de verkoop en terughuur constructie vrij vaak toegepast. We brengen dan heel de situatie in kaart en bespreken samen de beste oplossing.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Schuld aflossen

Samen met de schuldencoach, budgetbeheer, schuldhulpverlening of bewindvoering wordt er gekeken naar jouw persoonlijke én financiële situatie. Er zal gekeken worden of de hypotheeklast in verhouding is tot het inkomen en of de toekomstige maandelijkse vaste lasten gedragen kunnen worden. Door je huis te verkopen kun je volledig of voor een deel uit de schulden komen.

Heb je een eigen woning en ben je benieuwd of de verkoop van je huis (en terughuur) een optie is, neem dan contact met ons voor een vrijblijvend advies. Wij zullen altijd kosteloos een eerlijk advies geven.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Overwaarde huis cashen

Als wij na een gesprek verwachten dat de verkoop van je huis een goede passende oplossing kan zijn, zullen we hierover verder in gesprek gaan. In samenspraak bekijken we of de woning terughuren een reële optie is. Dit is allemaal afhankelijk van je eigen persoonlijke situatie. Het totale plaatje van maandelijkse vasten lasten zal worden besproken, zodat het heel duidelijk is hoe je toekomstige financiële situatie er na de verkoop van de woning uit zal komen te zien.

Hoe gaat zoiets in de praktijk? Wij komen de woning bekijken en bespreken de opties. Mocht het nodig zijn, dan zullen wij contact opnemen met de schulphulpverlening of schuldencoach van de gemeente. De notaris zal een afrekening maken van de verkoopsom en de hypotheeksom. Bij een overwaarde is het verstandig de schulden gelijk te verrekenen, en dit door de notaris te laten doen. Ook zullen we gezamenlijk afspraken maken over de huurprijs en huurperiode van de woning.

overwaarde huis gebruiken voor schulden

Benieuwd naar de overwaarde van jouw huis? Neem contact op.

Zelfwoonhuisverkopen is een team van gedreven professionals die begrip hebben voor je situatie en met je meedenken voor de beste oplossing. We hebben vele tevreden reviews van mensen die we geholpen hebben. Het mooiste compliment was van een mevrouw die vertelde dat ze eindelijk na jaren weer een keer goed geslapen had toen wij haar hadden geholpen. Dit is waar we het voor doen. Wij bedenken per situatie een passende oplossing en zullen deze op een transparante wijze met je communiceren.

Zelfwoonhuisverkopen is er voor iedereen, voor particulieren, zzp’ers en (ex)ondernemers. Vanwege onze kennis, expertise en ervaring op de vastgoed- en verhuurmarkt zijn wij in staat om snel te handelen, ook in complexe situaties, met je mee te denken naar de beste oplossing voor jou en je gezin. Zelfwoonhuisverkopen biedt begeleiding bij de verkoop en verder afhandeling van je huis, zodat je weer op weg wordt geholpen naar een schuldenvrij leven. Een groot voordeel is dat wij hiervoor bij de verkoper géén kosten in rekening brengen.

Als je noodgedwongen je huis moet verkopen biedt ons concept veel mogelijkheden. Onder andere kan een aanbetaling of voorschot tot de mogelijkheden behoren.

Neem contact met ons op om vrijblijvend te kijken welke optie voor jou het beste van toepassing kan zijn!

Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×