Waarde woning in verhuurde staat

Waarde factoren van een verhuurde woning

Ben je benieuwd wat de waarde van jouw woning in verhuurde staat is? Met de hulp van zelfwoonhuisverkopen kom je hier snel achter! Wij weten namelijk precies hoe je de waardebepaling van jouw verhuurde woning kan berekenen. Je vermenigvuldigt de WOZ-waarde met het percentage van de leegwaarderatio. Klinkt dit nog steeds wat ingewikkeld? Dat begrijpen wij. Daarom leggen we in dit artikel uit welke factoren van belang zijn bij de waardebepaling. Lees snel verder. Wij vertellen je graag meer over de waarde van jouw woning in verhuurde staat.

zelfwoonhuisverkopen koen

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Welke factoren spelen een rol?

Wanneer beleggers de waarde van een woning in verhuurde staat bepalen, zijn er drie factoren die hierbij een belangrijke rol spelen. Deze factoren zijn:

 1. De algemene waarde van het huis, hieronder vallen de locatie, het oppervlakte en de bouwkundige staat van het pand;
 2. De huurprijs en overige voorwaarden in de geldende huurovereenkomst;
 3. Mogelijkheden voor verhuur als huidige huurder vertrekt.

waarde woning in verhuurde staat bepalen met Zelfwoonhuisverkopen

Wat is voor beleggers belangrijk?

Wil je jouw verhuurde woning verkopen? Dan geldt de wet: ‘huur breekt geen koop’. Je kunt het huis dus gewoon verkopen aan een vastgoedbelegger of ander vastgoedbedrijf. De huurprijs die jij hanteert, bepaalt grotendeels hoeveel geld de belegger over heeft voor jouw huurpand. Beleggers willen namelijk over het algemeen 5 tot 8% rendement behalen. De huuropbrengsten zijn belangrijk voor beleggers. Maar er wordt ook gekeken naar andere mogelijkheden van verhuur en de potentie van de locatie. Zo kan het zijn dat twee beleggers dus verschillend kijken naar de waarde van een verhuurde woning. Het is belangrijk dat je je goed laat adviseren voordat je besluit te verkopen.Via Zelfwoonhuisverkopen kun je een gratis waardebepaling opvragen. Belangrijk is dat je goed omgaat met het verhuren van de woning en dat het huurcontract correct is, want hiermee bepaal je de hoogte van het rendement.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

waarde verhuurd huis belegger

Welke factoren hebben de meeste invloed?

Voor beleggers draait het dus om het behalen van een goed rendement. De huuropbrengsten en de kosten van onderhoud hebben hier grote invloed op. Daarom hangt de waardebepaling van een verhuurde woning het meest van deze factoren af. De kosten en de opbrengsten zijn dus bepalend voor de mogelijke verkoopwaarde van een woning in verhuurde staat.

contact met zelfwoonhuisverkopen waardebepaling verhuurde woning

Wil je hier meer over weten?

Wil je meer weten over de waarde van een woning in verhuurde staat? Dan kun je natuurlijk contact opnemen met Zelfwoonhuisverkopen. Bel 085 – 06 06 027 of stuur een mail naar info@zelfwoonhuisverkopen.nl voor meer informatie. Wil je dat wij de waarde van jouw woning bepalen? Ook daarvoor kun je namelijk bij ons terecht! We bespreken graag samen met jou wat er mogelijk is. Binnen een mum van tijd heb jij jouw verhuurde woning verkocht!

 • Snel je huis verkopen
 • Géén makelaarskosten
 • Lege en verhuurde woningen
 • Géén ontbindende voorwaarden
 • Flexibele overdrachtsdatum
Terug naar artikel overzicht

Reviews

trustpilot

Ervaringen waar
we trots op zijn:

Meer reviews

 • "Voor mij de ultieme win/win-situatie en een passend aanbod maakte het compleet!'' Germ verkocht zijn appartement in Emmen om het vervolgens weer terug te huren van de nieuwe eigenaar. "

  Germ uit Emmen Lees het hele succesverhaal
 • zelf huis verkopen raymond

  "Ik heb Koen de sleutel van het huis gegeven en de rest aan hem overgelaten. Achteraf gezien een heel goede beslissing, want het huis werd in no time verkocht. Zo kon ik in de huidige markt het meeste voordeel behalen!"

  Raymond uit Schiedam Lees het hele succesverhaal
 • huis verkopen en terughuren

  "Wij hebben via zelfwoonhuisverkopen ons huis verkocht. Dankzij goede gesprekken met Koen en een mooie prijs hebben wij besloten om door te zetten. Dankzij deze mogelijkheid werd ons huis snel verkocht. Koen is vriendelijk en denkt ook met je mee. Dit is en geeft een goed gevoel en dat bleek ook!"

  Maurice en Natalie uit Zoetermeer Lees het hele succesverhaal
 • jesse verkoopt zelf zijn appartement

  "Een betere ervaring kon ik niet hebben gehad. Na een goed en fijn gesprek besloten samen te werken. Binnen 3 dagen was mijn huis verkocht. Ik raad iedereen deze manier van verkopen aan! "

  Jesse uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal marco zelf woonhuis verkopen

  "Op maandag had ik een gesprek met Koen en hij legde direct een scherpe prijs neer. Op woensdag en donderdag hebben we vijf kijkers gehad en op vrijdag was het verkocht. En dat zonder voorbehoud van financiering. "

  Marco uit Ede Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal nadinio zelf huis verkopen zonder makelaar

  "Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken."

  Nadinio uit Rotterdam Lees het hele succesverhaal
 • succesverhaal van joke die eigen huis verkoopt

  "Ik wilde graag een week hebben om te kunnen verhuizen. Dat hebben we zo geregeld met de sleuteloverdracht. Dat vond ik ook fijn aan de samenwerking met Koen. "

  Joke uit Schiedam Lees het hele succesverhaal

Zelf je huis verkopen? Ontvang nu een bod

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
×